Proč v zimě přibíráme a jak tomu zabránit?

Nepocítili jste ještě zimní přibírání? Neradujte se předčasně, zima ještě neskončila! Ano, zimní přibírání je realita!

image

Věděli jste, že existuje vědecké vysvětlení zimního přibírání?

Existuje hned několik důvodů proč v zimě tloustneme:

Důvod č. 1 – připravujeme se na „hibernaci”

Klidné zimní večery v pohodlí domova, na gauči, s šálkem horké čokolády, jsou důkazem toho, že nejen medvědi, ale i lidé přečkávají zimu svým způsobem. Instinktivní tendence schovávat se před chladem je také jedním z možných důvodů, proč v zimě shromažďujeme kilogramy.

Vědci vypočítali, že během zimy spálíme jen cca 200 kalorií denně.

Důvod č. 2 – nedostatek denního světla

V zimě přicházíme do styku s menším množstvím slunečního záření. Nedostatek přirozeného světla může ovlivnit hormonální syntézu a může způsobit dočasnou nerovnováhu. Hladina hormonu melatoninu, hormonu, který řídí spánkový cyklus, se zvyšuje v zimě, způsobuje ospalost a zvýšenou chuť k jídlu.

Důvod č. 3 – méně fyzické aktivity

Pokud nejste milovníkem zimních sportů, pak v zimě určitě nemáte hodně pohybu. Chladné počasí způsobuje, že častěji využíváme pohodlí domova.

Co dělat, když se nemůžeme zbavit nahromaděných kil během zimy?

  1. Nestresujte se, tak jste nabrali pár kilo navíc, nejde o katastrofu. S minimálním úsilím se jich zbavíte, ale pokud budete ve stresu, bude to mnohem náročnější.
  2. Vyvarujte se extrémnímu přejídání – strava, která ve velkém omezuje výživu a příjem potřebných živin, vám způsobí více škody než užitku a hubnutí nebude udržitelné.
  3. Vybírejte si potraviny podle složení – například výrobky s nízkým obsahem tuku nebo produkty bohaté na vitamíny a minerály.
  4. Snažte se alespoň o trochu pohybu – pomalu vytáhněte paty z domu, vyšlápněte na procházku, na nedaleký kopec a uvidíte, že to nebude tak hrozné.
  5. Zrychlete proces hubnutí a udržte si požadovanou váhu s pomocí přírodních výživových doplňků.

Sada Mise ploché břicho je ideální na překonání lenosti a nadbytečných kil. AquaSlim EXTREME vám pomůže eliminovat nadbytečnou vodu a toxiny, takže váš úbytek hmotnosti bude rychlejší a intenzivnější. Hepafar Forte vám pak pomůže detoxikovat a regenerovat játra tak, aby byla maximálně připravena na spalování tuků.

Mohlo by vás zajímat