5 důvodů, proč je spánek tak důležitý

Kvalitní spánek je nesmírně důležitý pro zdraví a štíhlou linii! Ve skutečnosti můžeme říci, že je to stejně důležité jako zdravé stravování a cvičení. Čtěte dál a zjistíte proč...

image

1. Nedostatek spánku může vést k přibývání na váze!

Věděli jste, že lidé, kteří spí méně, pravděpodobně přibývají na váze? Ve skutečnosti dokonce existuje výzkum, který dokazuje, že krátký spánek vede k obezitě.

Ti, kteří spí méně, mají tendenci konzumovat více kalorií. Nedostatek spánku může zvýšit hladinu ghrelinu, hormonu, který stimuluje chuť k jídlu, a může snížit hladinu leptinu, hormonu, který potlačuje chuť k jídlu.

Jedna studie zjistila, že skupina, která následujícího dne spala jen několik hodin, konzumovala o 559 kalorií více ve srovnání s dny, kdy spali přes 8 hodin!

2. Kvalitní spánek zlepšuje koncentraci a produktivitu

Spánek je důležitý pro mnoho mozkových funkcí, jako je paměť, soustředění a schopnost zvládat každodenní úkoly.

Studie ve skutečnosti naznačují, že špatný spánek vede k nižší produktivitě a horšímu profesionálnímu výkonu. A naopak: kvalitní spánek může během dne zvýšit úroveň koncentrace a zlepšit výkon.

3. Dostatek spánku vám může pomoci zůstat aktivní

Výzkum ukazuje, že nedostatek spánku je spojen se sníženým výkonem, vyčerpáním a nízkou touhou po fyzické aktivitě.

A je to logické, protože pokud nemáme dostatek spánku, jsme unavení a nemáme motivaci se hýbat. A i když cvičíme, unavíme se mnohem rychleji. Díky tomu trávíme více času odpočinkem a nedáváme tělu šanci spalovat kalorie!

4. Nedostatek spánku může zhoršit naši náladu

Kvalitní spánek hraje důležitou roli v emočním stavu a náladě. Studie naznačují, že kvalitní spánek může pomoci zvednout náladu, zatímco špatný spánek může mít negativní vliv na náladu, vést k emočním výbuchům a zhoršovat příznaky stresu.

Výzkum ukazuje, že deprivace spánku má také negativní vliv na stres, hněv, únavu a podrážděnost, zejména u mladých dospělých.

5. Spánek ovlivňuje imunitní systém

Nedostatek spánku má negativní účinky na imunitní systém a může dokonce zvýšit náchylnost k infekcím.

Studie ukazují, že u lidí, kteří spí méně než 7 hodin denně, je asi třikrát vyšší pravděpodobnost nachlazení než u těch, kteří spí 8 nebo více hodin. Podobně lidé, kteří špatně spí, mají až 5,5krát vyšší pravděpodobnost nachlazení než ti, kteří spí dobře.

Pravidelně tedy dobře spěte - vaše tělo vám bude vděčné.

Zlepšete kvalitu spánku s NightBurn EXTREME!

Nápoj NightBurn EXTREME vám nejen pomůže rychleji usnout a lépe spát - ale také zabrání návalům chutí, které se objeví pozdě večer, pomůže vám očistit játra a spálit tuk, když spíte!

Přivítejte kvalitní spánek a řekněte sbohem nadbytečným kilogramům - s NightBurn EXTREME!

Produkty pro vás

SPALOVAČ TUKU
-67%
Speciální cena 700 Kč Běžná cena 2 100 Kč
Zobrazit produkt

Mohlo by vás zajímat