Přetížená játra a jak je přirozeně detoxikovat

Když přemýšlíme o našem zdraví, játra nejsou obvykle první orgán, který nás napadne. Je to přesně naopak, což je také důvod, proč jsou příznaky přetížených jater tak často přehlíženy - i když by opravdu neměly být. Existuje však účinný, ale přirozený způsob, jak udržet játra v nejlepší formě? Jsme rádi, že se ptáte.
Ale než se pustíme do toho JAK, podívejme se na to PROČ...

image

Proč je tak důležité pečovat o naše játra?

Játra jsou náš největší vnitřní orgán a je stejně důležitý jako naše srdce. Plní více než 500 životně důležitých životních funkcí, což znamená, že bez nich nemůžeme přežít. Se svým seznamem poviností se zaří na druhém místě za mozkem. Játra si můžeme představit, jako naši čističku, sklad, distribuční centrum a baterii v jednom.
Jako hlavní metabolický orgán je to také náš nejdůležitější orgán spalující tuky, nemluvě o našem primárním detoxikačním systému, protože štěpí tuky a vyplavuje toxiny. A je jich mnohem víc. Ale...

Pouze zdravá játra mohou opravdu fungovat

Každodenní stres, nevyvážená strava, alkohol, kouření, nedostatek spánku nebo cvičení a jen život v dnešním moderním světě zatěžují játra. A pokud jsou játra přetížená, nemůžou opravdu dělat svou práci správně.
V důsledku toho není možné účinně odbourávat tuky a neutralizovat toxiny. A pokud se v nich hromadí příliš mnoho tuků a toxinů rozpustných v tucích, je možné, že vám hrozí nemoc ztučnělých jater.

Čas šlápnout na brzdu! 

Říkáte si, že než k tomu dojde, musí existovat nějaké varovné signály, že? Existují. Problém je v tom, že jsou tak obyčejné, že je často přehlédneme

Lidé s přetíženými játry často zažívají:

  • únava a podrážděnost
  • problémy s koncentrací nebo pamětí
  • nadváha, zejména v oblasti břicha
  • suchá, svědivá nebo obecně problematická pokožka
  • nadýmání a špatné trávení
  • zvýšené hladiny cholesterolu a triglyceridů
  • potíže při hubnutí
  • nějaký druh zánětu způsobený zvýšenou hladinou volných radikálů

Naštěstí existuje mnoho přírodních prostředků, které pomáhají zmírnit zátěž

Kromě vedení zdravějšího životního stylu, můžete pomoci játrům s bylinkami a jinými rostlinami, u nichž bylo prokázáno, že podporují detoxikaci. Pojďme se podívat na některé z nejúčinnějších.

  • Ostropestřec mariánský

Poháněn silybinem, hlavní účinnou složkou silymarinu, tedy standardizovaného extraktu ze semen ostropestřce mariánského. Ukázalo se, že ostropestřec podporuje zdraví jater a detoxikuje játra eliminací toxinů. Ale jeho moc tady nekončí.
Ostropestřec mariánský nejen pomáhá detoxikovat játra, ale také je regeneruje a chrání před poškozením, protože podporuje syntézu bílkovin nezbytných pro správnou funkci buňky a posiluje buněčné stěny jater, aby se zabránilo vstupu toxinů do buňky.

  • Artičok

Díky svým terapeutickým účinkům se tato středomořská rostlina po staletí používá k podpoře zdraví jater. Ukázalo se, že výtažky z artyčoku pomáhají detoxikaci, regeneraci a ochraně jater před škodlivými účinky volných radikálů. Plus extra bonus? Díky silné antioxidační aktivitě může dokonce posílit přirozenou obranyschopnost vašeho těla.

  • Vitamin E

Vitamin E je jedním z nejsilnějších antioxidantů neutralizujících volné radikály. Chrání tělo před škodlivými účinky volných radikálů. Zejména hraje důležitou roli při ochraně jaterních buněk před poškozením.

  • Akátová vláknina

Vláknina je také důležitá pro zdraví jater. Ve vodě rozpustná vláknina z arabské gumy váže toxiny a cholesterol vylučovaný játry během detoxu a pomáhá vyplavovat toxiny z vašeho těla, takže nemají šanci skončit zpět ve filtru, kterým jsou vaše játra.

  • Čekanka

Čekanka, bohatá na přírodní antioxidanty, chrání vaše tělo před volnými radikály. Výrazně snižuje oxidační stres, pomáhá předcházet poškození buněk (včetně jaterních buněk) a zlepšuje zdraví jater. Nemluvě také o podpoře trávení a hubnutí při dietě.

  • Rozmarýn

Toto voňavé, trvale zelené koření je jednou z nejstarších známých léčivých bylin, které se používá k několika různým terapeutickým účelům. Studie potvrzují, že pomáhá podporovat játra, snižuje toxicitu některých chemických látek a podporuje hepatobiliární drenáž. Díky svým silným antioxidačním vlastnostem také podporuje imunitní systém.

Takže je můžete hodit do smoothie a máte hotovo?

Určitě ano - ale se zanedbatelnými výsledky. Jde o to, že i když jsou tyto ingredience velmi prospěšné, nemusí se do těla snadno vstřebávat. Vezměte si například bodlák mariánský. Ostropestřec mariánský má ve své rostlinné formě špatnou biologickou dostupnost, což znamená, že ho vaše tělo nemůže hodně využívat, takže jeho účinky jsou sotva patrné.
A tady přicházejí na řadu doplňky stravy. Většina doplňků využívá ostropestřec mariánský ve formě extraktu, protože obsahuje mnohem větší množství aktivních složek, což výrazně zvyšuje jeho vliv na zdraví jater. Znamená to ale, že byste museli koupit 6 různých doplňků, abyste dostali všechny výše uvedené přísady do extraktů?
A to je ta nejlepší část: nyní můžete získat kombinaci dvou produktů, které obsahují všechny tyto složky – s ještě lepší biologickou dostupností a silnějšími účinky než jiné podobné doplňky! 10x silnější * abychom byli úplně přesní!

Hepafar sada na ochranu jater – s 10x silnějším účinkem*!

Hepafar sada pro ochranu jater je navržena tak, aby detoxikovala játra co nejefektivněji. Obsahuje revoluční patentovanou formu ostropestřce mariánského (silybin) uzavřeného ve fosfolipidech. V této formě je játra mohou využít až 10x efektivněji * – což se projeví až 10x silnějšími detoxikačními účinky *!
A to je právě díky ostropestřci mariánském a jeho pokročilé dávce fosfolipidů. Po přidání extraktu z černého pepře a jeho 95% obsahu piperinu se absorpce ostatních rostlinných extraktů zvýší až o 30% *!
Spolu s detoxikačním čajem Hepafar tvoří sada perfektní kombinaci pro maximální očistu!

Detoxujte játra a tělo - a osvoboďte  se.

S Hepafar sadou a její synergickou směsí přírodních ingrediencí, které:

  • detoxují játra s 10x silnějšími účinky *
  • regenerují a posilují játra
  • vylučují toxiny z těla navždy
  • poskytují maximální výhody pomocí revolučních formulí

* Účinky produktu se mohou mezi jednotlivci lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách. Účelem našich produktů není předcházet, léčit nebo léčit jakoukoli nemoc nebo vážné onemocnění.

Produkty pro vás

JÁTRA
-62%
Speciální cena 607 Kč Běžná cena 1 600 Kč
Zobrazit produkt