PAMPELIŠKA – PODCEŇOVANÝ PLEVEL, KTERÝ MŮŽE ZACHRÁNIT VAŠE JÁTRA!

Máte často oteklé kotníky, tlačí Vás na rukou prsteny, cítíte se hned po jídle nafouklí jako balón? Řešení, které pomůže zmírnit vaše problémy, můžete najít na nedaleké louce. Čtěte dál a zjistíte proč.


 

image

Všichni jistě známe pampelišku. Někteří lidé ji považují za zbytečný plevel a mnozí ji využívají jako lahodné rozšíření jídelního lístku v jarních měsících. V Česku „sběračů“ pampelišek moc nenajdete, ale v zahraničí je jejich sběr typickou jarní „zábavou“.

V tradiční medicíně se pampeliška používá po staletí

Jen někteří lidé znají její blahodárné účinky na organismus, které po staletí pomáhají lidem po celém světě. Pampelišku používali jak v arabské, tak i tradiční čínské medicíně, zejména pro zvýšení vylučování moči (diuretikum) a při potížích s trávením, protože zlepšuje fungování jater a žlučníku. Francouzi ji kdysi nazývali "en lit", což v překladu znamená "v posteli". Pokud Vám je francouzský humor blízký, pochopíte, kam tím míří.

Účinkuje proti zadržování vody v těle

Průzkumy potvrzují, že více jak 80 % respondentů uvádí, že potřebují shodit prvních pár kilo, aby zůstali motivovaní pokračovat. Více než jedna třetina pak uvádí, že úplně přestali s dietou, pokud se výsledky nedostavily rychle.

Pro mnohé je důvodem k netrpělivosti fakt, že již v minulosti zkusili nespočet diet a změn jídelíčku a jsou už velmi frustrovaní ještě předtím, než vůbec zkusí něco nového.

Urychluje vylučování toxinů z těla

Nedávné studie ukázaly, že pampeliška urychluje vylučování toxinů z těla. Příkladem takového toxinu je tetrachlormetan, který lze stále nalézt v řadě čisticích prostředků, ačkoli bylo prokázáno, že se jedná o jeden z nejsilnějších jedů zasahujících játra.

Studie z roku 2008 tak odhalila velmi vysoké koncentrace tetrachlormetanu v běžných čistících prostředcích obsahujících bělidla, jako jsou např. odstraňovače skvrn. Je to způsobeno přidáním bělícího roztoku chlornanu sodného do detergentů a mýdel.


Užívání pampelišky vám tedy pomůže při:

  • vylučování přebytečné vody z těla,
  • vylučování toxinů z těla,
  • posílení funkce jater,
  • detoxikaci organismu,
  • snížení chuti k jídlu.

WaterOut STRONG - výhody pampelišky bez zablácených bot a po celý rok

Pokud chcete využít mimořádnou detoxifikační sílu pampelišky a zbavit se otoků, nafouklosti a kilogramů navíc, doporučujeme vám lahodný malinový nápoj WaterOut STRONG.

Kromě pampelišky obsahuje také výtažky opuncie, artyčoku, ostropestřce mariánského, petržele, sarsaparily, jávského čaje a listů vinné révy. Klinické studie ukázaly, že WaterOut STRONG. zvyšuje vylučování přebytečné vody a toxinů z těla a snižuje otoky a nadýmání. Protože zlepšuje funkci lymfatického systému a krevní oběh, odstraňuje také celulitidu.


Přírodní detoxikace po celý rok!

 

Klinické studie:

Al-Maliki, A., Kamel, A.A., Gamal, A. and Hassan, A. (2013) Hepatoprotective effect of Dandelion (Taraxacum officinale) against induced chronic liver cirrhosis. Journal of Medicinal Plants Research, 7: 26-35.

Wirngo FE, Lambert MN, Jeppesen PB. The Physiological Effects of Dandelion (Taraxacum Officinale) in Type 2 Diabetes. The Review of Diabetic Studies : RDS. 2016;13(2-3):113-131.

Choi U-K, Lee O-H, Yim JH, et al. Hypolipidemic and Antioxidant Effects of Dandelion (Taraxacum officinale) Root and Leaf on Cholesterol-Fed Rabbits. International Journal of Molecular Sciences. 2010;11(1):67-78

https://www.gorenjske-lekarne.si/svetovanje-clanek/regrat-navadni

M. Odabasi (2008). Halogenated Volatile Organic Compounds from the Use of Chlorine-Bleach-Containing Household Products. Environmental Science & Technology 42 (5): 1445–51.

J Ethnopharmacol. 2010 Aug 9;130(3):569-77.

Zhang J, Kang M-J, Kim M-J, et al. Pancreatic lipase inhibitory activity of taraxacum officinale in vitro and in vivo. Nutrition Research and Practice. 2008;2(4):200-203.

Molecules. 2017 Aug 25;22(9).

J Altern Complement Med. 2009 Aug;15(8):929-34.


Mohlo by vás zajímat