Když mi kamarádka vyprávěla o svém zvláštním ranním rituálu, myslela jsem si, že je blázen. O pár týdnů později jsem zhubla 10 kilo, překonala únavu a vrátila se do života – ve svých 45 letech.

image

Zvedněte ruku, pokud se s tím ztotožňujete:

Bylo pondělí ráno, já jsem vstala z postele a cítila se vyčerpanější než kdy jindy.

Podívala jsem se na sebe do zrcadla a nelíbilo se mi, co jsem viděla: pětačtyřicetiletá žena s nadváhou, vyčerpaná věkem a únavou, s lámavými vlasy a silnými vrstvami tuku na břiše, v pase a na stehnech.

„Co se to stalo, že vypadám takhle?“ Pomyslela jsem si.

Kromě toho, že jsem byla viditelně tlustá, bylo mé tělo neustále unavené a slabé, aniž bych dokázala pochopit proč. Když jsem dosáhla čtyřicítky, měla jsem pocit, že to moje celé tělo vzdalo. 

Všechny mé problémy – nadváha, únava, mozková mlha, nedostatek motivace – přišly ve stejnou dobu, jako by se proti mně spikly. Toho rána jsem byla emocionálně i fyzicky na dně a přála jsem si vrátit se do svých dvaceti let, kdy bylo všechno tak snadné.

image

Dobrý den, jmenuji se Petra Kohlerová. Je mi 45 let a v tomto článku bych se s vámi ráda podělila o to, jak mě toto bolestné uvědomění přivedlo k tomu, že jsem během několika týdnů shodila více než 10 kilo tuku bez drastických diet nebo intenzivního cvičení.

Po letech zkoušení zbytečných diet, abych zhubla, a pití miliónů káv, abych přes den neusnula, jsem učinila kuriózní objev, který ze mě udělal úplně jinou ženu.

Zjistila jsem, že téměř všechny mé zdravotní problémy – mozková mlha, přibývání na váze, neustálá únava – pramení z jednoho malého přehlíženého orgánu. Tento malý orgán, to vás pravděpodobně překvapí, je zodpovědný za spalování přebytečných tuků, posiluje náš metabolismus a udržuje naši energii po celý den na vysoké úrovni.

Když je však tento orgán „vypnutý“, náš metabolismus se zpomalí, rychle přibíráme na váze a prudce klesá naše fyzická i duševní energie. Podle terapeutky mé kamarádky má tento problém více než 20 % žen a 60 % z nich o něm neví!

Naštěstí jsem objevila jednoduché řešení, který může každý ráno dělat každý, aby znovu aktivoval tento spící malý orgán a nastartoval náš metabolismus v každém věku. Když jsem o tomto zdravotním tipu slyšela poprvé, byla jsem velmi skeptická, protože jsem už vyzkoušela mnoho věcí bez většího úspěchu.

Ale poté, co jsem tento rituál prováděla každý den po dobu několika týdnů, jsem si všimla skutečného nárůstu energie a přirozeně se mi začalo lépe hubnout. Díky tomuto návyku jsem zhubla přes 10 kilo tuku a s hrdostí mohu říct, že se nyní cítím živější, silnější a soustředěnější než před několika lety.

Když to tak dobře fungovalo u mě, věřím, že to může pomoci i dalším poctivým ženám, které se cítí unavené z nadváhy, vyčerpané a bez motivace. Zvyk, o který se s vámi chystám podělit, možná není pro vás, možná ale ano. Určitě ale stojí za to ho prozkoumat, věřte mi.

Den, kdy jsem si uvědomila, že se musím vrátit zpět do života

image

Sama sebe bych označila za obyčejnou ženu. Mám skvělou práci, skvělého manžela a dvě dcery, které miluji nade vše. Mám všechno, abych byla šťastná.


Přesto se čas od času ozve nepříjemný hlas, který mi říká, že jsem příliš tlustá, líná a ne dost zdravá. Nenávidím ten hlas, ale zároveň vím, že říká pravdu.


Až do svých třiceti let jsem bývala v nejlepší kondici: ploché břicho, skvělá pleť, vyzařovala jsem energií – aniž bych se nějak zvlášť snažila.


Ale po narození mé druhé dcery Emilie se něco změnilo. Všude na těle se mi začala hromadit kila a já jsem ten přebytečný tuk nedokázala odstranit, ať jsem se snažila sebevíc.

Zároveň mi došla veškerá energie. Od chvíle, kdy jsem se probudila, až do chvíle, kdy jsem šla spát, jsem se cítila vyčerpaná. Jediné, co mě udržovalo vzhůru, byly nesčetné šálky kávy, které jsem si každý den lila do hrdla.


Cítila jsem se uvězněná v začarovaném kruhu přibývání na váze, lenosti a vyčerpání: to, že jsem tlustá a líná, mě přivádělo do deprese, což mě vedlo k tomu, že jsem jedla další jídlo, které jsem neměla jíst, a tím jsem byla ještě tlustší a deprimovanější.


V některých dnech se mi dařilo zůstat pozitivní tím, že jsem se dívala na světlé stránky života; na svou vášeň pro přírodu a zahradničení a na svou krásnou rodinu.


Ale když jsem se ono pondělní ráno probudila a šla do práce, viděla jsem v zrcadle jen toto: vyčerpanou ženu s deseti kilogramy přebytečného tuku, mdlou pletí a vlasy a naprostým nedostatkem vůle.


Toho pochmurného dne jsem se rozhodla, že už toho mám dost. Musela jsem udělat něco, abych změnila svůj život.

Proč jsou řešení na hubnutí k ničemu: bolestivá pravda, kterou před vámi výrobci dietních řešení skrývají

image

Pokud se snažíte zhubnout, víte stejně dobře jako já, že na internetu jsou k dispozici stovky takzvaných „zázračných řešení“.


Slibují, že zhubnete 20 kilo za dva týdny a přitom budete každý den jíst chutná jídla, aniž byste museli chodit do posilovny.


Netřeba dodávat, že většina těchto „řešení“ nefunguje, a já jsem první obětí těchto nehorázných lží. Vyzkoušela jsem desítky populárních řešení, jak shodit tuk a zlepšit své zdraví.


Vyzkoušela jsem keto, veganskou, nízkosacharidovou, Dukanovu a Atkinsovu dietu a mnoho dalších. Začala jsem třikrát týdně běhat a vynechávat jídla pomocí přerušovaného půstu, abych snížila svůj kalorický příjem pomocí aplikace na sledování.


Ale pokaždé to bylo stejné: Během 2-3 týdnů jsem zhubla několik kilogramů, ale v následujících týdnech jsem zase přibrala. Známý jojo efekt, o kterém všichni mluví a který jste pravděpodobně zažili i vy.


Velkým problémem těchto diet a řešení pro hubnutí je, že nejsou vyrobeny tak, aby se daly udržet po delší dobu. Po nějaké době má vaše tělo drastického omezování jídla plné zuby a trestá vás vytvářením silných chutí.

V mém případě se po několika týdnech přísné diety začaly objevovat neodolatelné chutě na jídlo. Co hůř: měla jsem nevolnosti a bolesti hlavy, cítila jsem se slabá a upřímně řečeno, vůbec jsem se necítila šťastnější, spíš naopak.


Takže ano, je možné krátkodobě zhubnout pomocí řešení na hubnutí, která nám výrobci prodávají. Ale většina těchto výrobků vám neumožní získat štíhlé tělo na dobro a zároveň zůstat zdravá, plná energie a vitality – což je to, co nakonec všichni chceme.


Jaký smysl má zhubnout 15 kilo, když jste slabí a v depresi? To nedává smysl.


Jednoho dne, když jsem se svěřovala se svými frustracemi kamarádce, kterou jsem potkala na józe, jsem se dozvěděla něco opravdu zvláštního.


Něco, co se ukázalo být klíčem k úspěchu ke zlepšení mého zdraví, a co by dost dobře mohlo zlepšit i to vaše. Pokud vám to, co vám teď řeknu, zní divně, věřte, že je to naprosto normální.

Zjistila jsem, že téměř všechny mé zdravotní problémy souvisejí s tímto malým přehlíženým orgánem

image

Moje kamarádka z jógy mi vysvětlila, že ještě nedávno byla také neustále unavená, líná a měla nadváhu. „Jak ses z toho začarovaného kruhu dostala?“ zeptala jsem se.


Odpověděla:


„Šla jsem k terapeutce pro ženské zdraví. Řekla mi, že všechny tyto problémy – nadváha, únava, deprese, vyhoření – jsou často způsobeny jediným, velmi častým problémem. Je to málo známý problém, který postihuje asi jednu z pěti žen, ale více než polovina z nich o svém stavu ani neví. Odborníci tomu říkají ‚pomalá štítná žláza‘.“


Když to řekla, zvedla jsem obočí.


„Vím, že je to divné, ale když pochopíme, jak štítná žláza funguje, pochopíme, proč se všechny tyto problémy objevují ve stejnou dobu. Štítná žláza je v podstatě malá žláza umístěná v krku, která je zodpovědná za regulaci rychlosti našeho metabolismu.

Když žláza pracuje dobře, produkuje důležité hormony podporující metabolismus, které nám pomáhají rychleji spalovat kalorie, udržovat vysokou hladinu energie a zůstat silnější a zdravější.


Když je však štítná žláza pomalá, metabolismus se zpomaluje, tělo méně efektivně spaluje kalorie (díky tomu rychleji přibíráme na váze), snižuje se výkonnost našeho mozku a cítíme se stále unavení. Pokud máš potíže s hubnutím, jsi neustále unavená a máš problém se soustředěním, je pravděpodobné, že máš zpomalenou štítnou žlázu, stejně jako já,“ vysvětlila mi.

Nikdy předtím jsem neslyšela o „pomalé štítné žláze“. Nechápala jsem, jak může mít tak malý orgán tak významný vliv na naše zdraví. Ale protože jsem se chtěla dozvědět víc, zeptala jsem se jí, jak vyřešila svůj problém s pomalou štítnou žlázou.


„To je přesně ta otázka, kterou jsem položila své terapeutce. Řekla mi, že klíčem k tomu, abychom měli vysoce funkční štítnou žlázu, je dodávat jí dvě základní složky pro tvorbu metabolických hormonů: jód a L-tyrosin.


Tyto dvě složky jsou jako stavební kameny kritických hormonů, které štítná žláza vylučuje. Když je těchto složek dostatek, naše štítná žláza produkuje mnoho těchto hormonů, náš metabolismus se zrychluje a my můžeme mnohem rychleji spalovat tuky.


Když naše štítná žláza nemá dostatek jódu a L-tyrosinu, je pomalá a celé naše tělo se zpomaluje. Důsledek? Hromadí se nám tuk, cítíme se unavení, slabí, bez motivace atd.“

Dále vysvětlila, jak se jí podařilo nastartovat metabolismus pomocí rostlinného přípravku, který jí doporučil její terapeut. 

image

„Chceš mi říct, že všechny mé problémy vyřeší užívání těchto dvou ingrediencí?“ Zeptala jsem se skepticky.


„No, tak jednoduché to není,“ řekla.


„Zaprvé je důležité, aby tyto dvě složky pocházely z přírodních zdrojů, jako jsou například rostliny. Zadruhé, studie ukázaly, že je důležité, aby obsahovaly i další složku, která podpoří vstřebávání přírodního jódu štítnou žlázou. Jednou z nejúčinnějších přírodních složek pro tento účel je podle mého terapeuta pryskyřice guggul.“


„A jak tyto složky získáváš?“


„Můj terapeut mi doporučil přírodní přípravek ThyroLux, který je speciálně navržen tak, aby podpořil pomalou činnost štítné žlázy. Tento německý produkt obsahuje tyto tři složky – jód, L-tyrosin a guggulovou pryskyřici – v optimálním množství, aby podpořil činnost štítné žlázy a přirozeně zrychlil metabolismus.“


„Užívám ho každé ráno už 3 měsíce a nikdy jsem tak rychle nespalovala tuky. Cítím, že můj metabolismus je mnohem rychlejší – mám více energie, moje vlasy jsou zdravější a už nemám ty náhlé chutě na jídlo. Zkrátka, mám pocit, že mám zdravější a zdatnější tělo. A jak vidíš, má to docela vliv na mou náladu!“


Když mi to řekla, byla jsem zvědavá, jestli se dozvím víc. Vím, že moje kamarádka hodně bojovala, než se dostala do špičkové formy, a pokud to fungovalo u ní, možná by to mohlo fungovat i u mě.


Podívala jsem se na webové stránky společnosti Sensilab, výrobce, který vyrábí přípravek ThyroLux, a viděla jsem, že má vynikající recenze a miliony zákazníků.


Není to poprvé, co jsem takový výrobek testovala, ale rozhodla jsem se ho ze zvědavosti vyzkoušet. Výrobek také nabízí záruku vrácení peněz, takže jsem si říkala: v nejhorším případě, pokud to nebude fungovat, dostanu své peníze zpět.


Kamarádka mi řekla, že pro dosažení nejlepších výsledků je vhodné užívat ThyroLux po dobu tří měsíců. Tak jsem si vzala jejich měsíční předplatné, které nabízí balení ThyroLuxu s 50% slevou. Výrobek jsem obdržela za pár dní.

Začala jsem užívat tento produkt každé ráno po snídani. A musím říct, že výsledky byly překvapivé, a to v dobrém slova smyslu.

Mohu upřímně říci, že jsem díky tomuto produktu získala zpět svůj život

Jaký je tedy můj názor na tento produkt?

image

Budu upřímná: během prvních dnů se nic moc nestalo. Nepozorovala jsem žádné zvláštní účinky. Ale po týdnu jsem začal pozorovat skutečný rozdíl.


Nejprve jsem si všimla, že mám mnohem více energie než obvykle. I bez kávy jsem byla mnohem méně unavená, než jsem očekávala, a moje produktivita v práci se zvýšila. Samozřejmě, že jsem občas unavená, zejména když toho moc nenaspím.

Ale po užívání tohoto přípravku bych řekla, že mám většinu času dobrou úroveň energie. Druhá věc, které jsem si všimla, je, že moje náhlé chutě na nezdravé jídlo téměř zmizely.


Menší hlad než dříve mě přirozeně přiměl jíst zdravá a vyvážená jídla téměř každý den.


Po několika měsících jsem díky zdravějšímu životnímu stylu a nově nalezené motivaci zhubla, aniž bych si to uvědomovala. Také jsem si všimla, že moje pleť vypadá lépe a vlasy jsou zdravější než dříve.


Závěrem mohu objektivně říci, že mi tento přírodní přípravek velmi pomohl, protože od té doby, co ho užívám každé ráno, mám pocit, že jsem získala zpět svůj život.


Teď mě nechápejte špatně: není to zázračný přípravek, protože chvíli trvá, než začne fungovat. Ale pokud máte nadváhu, jste unavení, těžcí a slabí, doporučuji vyzkoušet tento přípravek na podporu metabolismu.


Možná to zní hloupě, ale někdy může takový malý rituál přinést obrovskou změnu do naší pohody a života. To byl můj případ a doufám, že to bude i váš případ.


S pozdravem,

Petra