Proč se stal příjem vitamínů tak komplikovaný?

Přemýšleli jste někdy, proč ve starých časech, kdy naše těla formovala evoluce, nebylo třeba dodávat extra vitamíny a doplňky stravy? Protože jich člověk dostal dost z jídla. Co se změnilo?

image

Při pohledu v čase bylo tehdy životní prostředí velmi štědré s rostlinami bohatými na vitamíny a minerály a živočichy. Jako lovci-sběrači jsme ve velkém množství konzumovali rostliny plné vitamínů – a to náš příjem vitamínů pokrylo.
Naše tělo je dokonalý energeticky úsporný stroj. Pokud dokáže získat to, co potřebuje jinde, rádo přeskočí energetické náklady výrobu. Protože každá nová výroba je mimořádně náročná na energii.

A proč je v dnešní době získávání vitamínu problém?

Bohužel, v dešním 21. století je půda ochuzena o minerály, kvůli intenzivně pěstovanému ovoci, zelenině a další plodinám. Tato úroda je jen stínem hojnosti vitamínů a minerálů, které dříve vlastnily.

A překvapivě až 60 % Evropanů nemá dostatek slunečního záření, což se rovná nedostatku vitamínu D - jediného vitamínu, který naše tělo dokáže vyrobit za přítomnosti dostatečného slunečního světla.

4 hlavní faktory přispívající k nedostatku vitamínů a minerálů

Pravděpodobně už víte, jaké faktory životního stylu mohou způsobit nedostatek vitamínů a minerálních látek, ale zřejmě neznáte všechny statistiky na okolo.

Zaměřte se nejdříve na:

  • NEVYVÁŽENÁ STRAVA

 Více než 85 % Evropanů nejí doporučených 5 porcí různých druhů ovoce a zeleniny a ani doporučené množství, což je asi 400 g denně (nezahrnuje brambory ani jinou škrobovou zeleninu).

  • KAŽDODENNÍ VYSTAVOVÁNÍ SE STRESU

Neustálé vystavování stresu nejen narušuje náš imunitní systém, ale staví naše tělo do zvýšené potřeby nezbytných živin jako jsou vitamíny a minerály – zejména těch, které chrání buňky před škodlivým účinkem volných radikálů. Odhaduje se, že téměř 75 % lidí zažívá neustálý stres.

  • NEDOSTATEK SPÁNKU

Chybějící spánek je pro naše tělo obrovským zdrojem stresu. Zasahuje do normálního fungování našich hormonů, také zažívacích hormonů zodpovědných za poskytování živin z potravy pro naše tělo – a proto zvyšuje naši potřebu vitamínů a minerálů. Vědci odhadují, že více než 30 % lidí trpí dlouhodobým nedodstatkem spánku.

  • OBEZITA NEBO NADVÁHA

V první řadě je nadváha a obezita rizikový faktor pro nedostatek vitamínu D. Nedostatek vitaminu D je u obézních lidí až o 35 % vyšší ve srovnání s lidmi s normálním BMI a 24 % vyšší u lidí z nadváhou.
Za druhé, obezita staví naše tělo do stavu hormonální a metabolické nerovnováhy (= naše tělo nefunguje nejlépe), což se projevuje v narušené schopnosti účinně využívat živiny.
Zatřetí, více než 51 % Evropanů trpí nadváhou a více než 20 % je obézních. Světová zdravotnická organizace varuje, že celosvětová prevalence obezity se mezi lety 1980 a 2008 téměř zdvojnásobila.

Řešení: zaměřte se na svůj životní styl a užívejte kvalitní doplňky stravy

Sensilab pro tyto potřeby navrhnul vysoce kvalitní produkty – Essentials Multivitamin & Minerals, který nabízí všech 13 esenciálních vitamínů, zinek a selen pro posílení imunity a hořčík pro správné fungování svalů a absolutní novinku - Essential OPC – 100% přírodní antioxidant, který chrání před viry a nemocemi a navíc příznivě působí na kardiovaskulární systém!

Získejte nyní zásobu na 3 měsíce za super zaváděcí cenu!

Mohlo by vás zajímat