9 potravin pro zdravá játra

Játra jsou jedním z hlavních orgánů našeho těla, jde o jedinou součást těla, kterou nelze nahradit - takže se o ně musíme velmi dobře starat a věnovat jim zvláštní pozornost. Toho lze také dosáhnout pravidelnou stravou a konzumováním správných potravin. Přečtěte si 9 tipů na potraviny pro zdravá játra.


image

Česnek

image

Česnek pomáhá aktivovat enzymy, které redukují toxiny v těle. Navíc obsahuje vysoké procento allicinu a selenu, dvou přírodních složek, které čistí játra.


Grapefruit

image

Grapefruit pomáhá játrům eliminovat nebezpečné a karcinogenní toxiny. Obsahuje vysoké procento vitamínu C a antioxidantů.


Červená řepa

image

Obsahuje velké množství flavonoidů, které jsou známé svým příznivým účinkem na játra.


Listová zelenina

image

Zelená listová zelenina, jako je špenát nebo salát, má schopnost neutralizovat těžké kovy a pesticidy, které se nacházejí v potravinách, které jíme, a má tak ochrannou funkci pro naše játra.

Zelený čaj

image

Obsahuje mnoho antioxidantů známých jako katechiny – ty pomáhají játrům provádět své každodenní funkce.

Avokádo

image

Přidání avokáda do stravy může zvýšit produkci glutathionu - antioxidant je nezbytný, protože toxiny jsou filtrovány játry.


Košťálová zelenina

image

Košťálová zelenina, jako je brokolice nebo růžičková kapusta, zvyšují množství glukosinolátu v těle – což podporuje tvorbu enzymů nezbytných k trávení.


Citróny

image

Všichni víme, že citróny obsahují velké množství vitamínu C, ale mimo to také pomáhají tělu eliminovat toxiny a podporovat dobré trávení.


Vlašské ořechy

image

Ořechy obsahují mnoho glutathionu a omega-3 mastných kyselin – tak pomáhají játrům v procesu čištění těla.


Chcete více snadno a rychleji?

Máme pro Vás Hepafar fibers! Jedná se o osvěžující citrónové nápoje s vlákninami rozpustnými ve vodě, které se postarají o definitivní vyloučení toxinů z těla. Tyto rozpustné vlákniny mají trojí funkci – vážou toxiny, starají se o dobrý metabolismus a fungují probioticky. Pořiďte ještě dnes, ať se s výsledky setkáte co nejdříve.