Nový riskantní trend: pravda o injekcích na hubnutí

Po celém světě se v poslední době prosazuje netradiční trend v hubnutí: používání hubnoucích injekcí, které pomáhají s potlačením chuti k jídlu. Tento objev ale otevírá Pandořinu skříňku etických a lékařských dilemat, včetně obav z dlouhodobých dopadů na zdraví jejich uživatelů. 

Tento trend se objevil nejprve v USA, ale zaujal už i evropskou veřejnost, kde se tyto metody stávají stále dostupnějšími. Podrobněji se podívejme na tuto módní vlnu hubnutí a její možná úskalí.

Tehtnica

Hon za nejnovější posedlostí celebrit při hubnutí 

Trend injekcí na hubnutí získává v médiích na popularitě, zejména mezi celebritami.

Chování internetových uživatelů potvrzuje, že jde o skutečně trendové téma – některé z nejznámějších produktů jen za poslední měsíc zaznamenaly na Googlu a TikToku miliony vyhledávání. 

Cesta za hubnutím může být pro běžného člověka náročná a plná překážek a výzev, které se často zdají být nepřekonatelné. Tradiční metody hubnutí, jako je dieta a cvičení, vyžadují velké odhodlání, disciplínu a trpělivost, a proto je cesta ke zdravější váze těžkým úkolem. 

Naopak nabídka rychlého a snadného řešení – příslib, že zhubnete pomocí jednoduché injekce – se může zdát obzvláště lákavá. 

Zázračné řešení? 

Celebrity nás sice ohromují svou zdánlivě lehce dosažitelnou postavou a krásou, ale v zákulisí se o jejich vzhled stará velké množství odborníků – osobní trenéři, dietologové, kuchaři a další. 

Lidé ale běžně kolem sebe nemají osobní tým, který by se staral o jejich zdraví a kondici. Když se tedy objeví zdánlivě zázračné řešení, jako je injekce, která by mohla snížit naši nadváhu, může se zdát, že jde o dokonalé řešení.  

Stejně jako u jiných módních trendů v oblasti hubnutí je ale důležité podívat se dál než jen na okouzlující efekt a dozvědět se něco o omezeních a možných dlouhodobých dopadech na zdraví.

Nebezpečí skrytá za nadšením  

Injekce na hubnutí fungují tak, že napomáhají tělu produkovat inzulín, který pomáhá udržovat vyrovnanou hladinu cukru v krvi. Kromě toho mohou pomoci regulovat chuť k jídlu a udržovat kalorický deficit, což vede ke snížení hmotnosti. 

Rozhodně to však není bez rizika. Tyto produkty jsou na trhu relativně nové a nejsou dostatečně prozkoumané, takže ještě nemusíme znát všechny možné důsledky. Podívejme se však na některé potenciální červené karty:

  • neznámé dlouhodobé zdravotní důsledky, které se projeví až poté, co budou injekce na hubnutí už několik let na trhu,
  • náklady mohou být vysoké, měsíční zásoba se může vyšplhat až na pěticifernou částku,
  • běžné nežádoucí vedlejší účinky, jako je nevolnost, průjem, zvracení, zácpa, bolest v žaludku,
  • závažné zdravotní problémy, jako je zánět slinivky břišní a žlučníku nebo problémy s ledvinami a štítnou žlázou,
  • invazivní zákrok, při kterém se injekce podávají jednou týdně nebo dokonce denně,
  • jsou určeny pro celoživotní užívání – jakmile je člověk přestane užívat, veškerá váha se vrátí zpět.

Je jasné, že existují některé zásadní nevýhody, jako je cena, dostupnost, znepokojivé vedlejší účinky... Mohou jiné, méně invazivní a přírodní alternativy pomoci lidem zhubnout trvale a účinněji bez nevolnosti? 

Jak řízení hladiny cukru v krvi ovlivňuje hmotnost 

Glukóza je hlavním zdrojem energie v těle a je regulována hormonem inzulínem. Některé potraviny, jako jsou sacharidy a cukr, mohou příliš zvýšit hladinu cukru v krvi, což vede k výkyvům hladiny cukru v krvi, které mohou v těle vyvolat nadměrnou produkci inzulínu. 

Sladkor

V důsledku toho může dojít k náhlému poklesu hladiny cukru v krvi, známému také jako „cukrový kolaps“. Ten může zvýšit chuť na sladké a uvěznit nás v nekonečném cyklu nestabilní hladiny cukru v krvi a nekonečného mlsání. 

Pro lidi, kteří často pociťují hlad mezi jídly nebo mají pocit, že po jídle potřebují rychle další svačinu, může být sledování hladiny glukózy v krvi zásadním krokem při hubnutí. Naštěstí existují přirozené způsoby regulace hladiny glukózy, které mají pozitivní vliv i na hubnutí a kontrolu hmotnosti. 

Mezi přírodní způsoby, jak si udržet vyrovnanou hladinu cukru v krvi, patří: 

  • vyváženější strava založená na zdravých tucích, bílkovinách a vláknině,
  • omezení příjmu sacharidů, zejména bílé mouky a cukru,
  • příprava zdravých a výživných svačin předem,
  • přísné dodržování času jídla,
  • hydratace a pití vody při každém jídle,
  • pravidelné cvičení,
  • upřednostňování spánku a zvládání stresu.

Dianino dilema s dietou: jsou injekce na hubnutí řešením? 

Jmenuji se Diana a je mi 40 let. Se svou váhou bojuji už léta, ale loni se mi situace opravdu vymkla z rukou. Práce byla velmi stresující, moje děti měly spoustu odpoledních aktivit, na které jsem je musela vozit, pak je vyzvednout... Bylo snadné koupit si někde po cestě sendvič nebo čokoládovou tyčinku z automatu. Uvědomila jsem si, že moje svačiny jsou problémem a pravděpodobně hlavní příčinou mého přibírání na váze, ale nemohla jsem se bez nich obejít. 

Když jsem dosáhla své nejvyšší váhy, bylo pro mě nesmírně těžké cítit se dobře ve své kůži. Pomalu jsem se začala snažit zařadit do svého týdne trochu pohybu a jíst zdravější jídla, ale moje chuť na svačinky mezi jídly byla pořád silná. Začínala jsem být zoufalá a k tomu jsem všude na internetu viděla fotky všech těch celebrit, které byly štíhlejší než kdy dřív. Jejich tajemstvím má být nová móda: injekce na hubnutí.

Zdravnica - pacientka

Rozhodla jsem se, že se na ně při příští kontrole zeptám své lékařky, abych zjistila, zda jsou pro mě dobrou volbou. Trpělivě mi vysvětlila souvislosti mezi přibýváním na váze a hladinou cukru v krvi. Mé zvyky ohledně svačinek byly dobrým ukazatelem toho, že krevní cukr by skutečně mohl být viníkem mých problémů s váhou. 

Moje lékařka byla k tomu, že by pro mě injekce byly dobrou volbou, skeptická a vyjádřila obavy z různých vedlejších účinků, které by mohly mít, jako jsou zažívací problémy, nevolnost nebo dokonce i závažnější komplikace. Dalším důležitým aspektem, který chtěla, abych zvážila, bylo to, že je budu muset užívat doživotně. Jakmile je totiž přestanu užívat, přiberu všechnu váhu zpět. 

K něčemu takovému jsem se rozhodně nechtěla zavazovat. Ale existuje nějaká jiná možnost? 

„Doporučení, které mě přivedlo na správnou cestu“ 

Lékařka mi poradila, jak lépe kontrolovat chuť k jídlu přirozenou cestou. Řekla, že to bude vyžadovat určitou práci, zejména s plánováním jídla, což by mi pomohlo mít po ruce zdravější svačiny namísto těch plných sacharidů.

Nejvíce mě zaujala konkrétní složka, kterou zmínila. Údajně by mohla pomoci regulovat hladinu glukózy v krvi a nakonec pomoci při hubnutí. Je to ingredience, kterou mám vždycky ve spíži, ale nikdy by mě nenapadlo, že by mohla mít zdravotní účinky... skořice!

Lékařka mi také řekla, že se nejčastěji používají dva druhy skořice: čínská (Cassia) a cejlonská (pravá). Upozornila mě, že čínská skořice je méně účinná a může být potenciálně nebezpečná pro játra. Doporučila mi, abych se poohlédla po kvalitnější cejlonské skořici.

Jakmile jsem přišla domů, udělala jsem si průzkum a zjistila, že ačkoli skořici ráda používám při pečení, musela bych konzumovat asi 2 lžičky skořice denně, aby mi opravdu pomohla. To je pochopitelně hodně.

Naštěstí jsem našla jednodušší způsob: skvělý produkt, který obsahoval správný druh skořice a další prospěšné složky a přinesl mi přesně takové výsledky, jaké jsem potřebovala!

S tímto produktem jsem za několik měsíců zhubla 8* kg!“

Namísto riskantní a módní volby jsem objevila způsob, jak dosáhnout udržitelných výsledků hubnutí pomocí účinných kapslí pro regulaci glukózy. Měla jsem pocit, že injekce na hubnutí jsou příliš invazivní a provází je řada nepříjemných vedlejších účinků. Chtěla jsem něco, co by bylo mnohem více slučitelné s mým každodenním životem a přesto by přinášelo výsledky.

Tyto kapsle vynikaly nejen praktičností a snadným užíváním, ale také tím, že se zdálo, že velmi dobře spojují přírodu a vědu. Pečlivě jsem si prohlédla kvalitu složek a dávkování. To vše vypadalo velmi slibně... Naštěstí jsem nebyla zklamaná!

Tyto kapsle jsem užívala pravidelně několik měsíců a rychle jsem si všimla, že mám menší potřebu svačit, což mi usnadnilo dodržování zdravějších stravovacích návyků. Nedávno jsem s radostí zjistila, že se mi podařilo zhubnout 8* kg! S jistotou mohu říci, že je hodlám užívat i nadále a s radostí je doporučím všem, kteří se potýkají s podobnými problémy!

Seznamte se s GlucoLuxen – vynikajícím produktem pro kontrolu hladiny cukru v krvi 

GlucoLux je účinný doplněk stravy pro kontrolu hladiny glukózy, který je poháněn mimořádně účinnými přírodními složkami!

Tento revoluční produkt snižuje chuť na sladké a usnadňuje hubnutí. Podporuje také zdravou hladinu cukru v krvi, snižuje výkyvy hladiny glukózy po jídle a snižuje hladinu glukózy v krvi nalačno až o 25* %.

Základem našeho účinného produktu je cejlonská skořice (Cinnamomum verum). Bylo vědecky prokázáno, že skořice pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a snižuje hladinu glukózy nalačno až o 25* %.

GlucoLux - graf

Složení je obohaceno o další účinné výtažky na přírodní bázi a patentované složky. Například pískavice řecké seno a chrom pomáhají udržovat normální hladinu cukru v krvi. Obsahuje také gymnému lesní, dřevnatou liánu, která se vyskytuje v Asii, Africe a Austrálii. Je známá pro své četné zdravotní účinky – mimo jiné pomáhá snižovat chuť na cukr a potlačovat chuť k jídlu.

ACTAMIDE®, patentovaný extrakt z černého pepře, který má silný účinek a zvyšuje biologickou dostupnost ostatních rostlinných složek až o 30 %!

Záruka kvality 

Pouze po omezenou dobu nabízíme speciální slevu na tento úžasný produkt pro regulaci glukózy, který vám pomůže snížit chuť na jídlo a zhubnout.

Účinností produktu GlucoLux jsme si tak jisti, že vám nabízíme 30denní záruku vrácení peněz!

Pospěšte si, zásoby jsou omezené! 

*Účinky používání výrobku se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách.

Zdroje:

Safdar, Mahpara, et al. “Effect of Various Doses of Cinnamon on Blood Glucose in Diabetic Individuals.” Pakistan Journal of Nutrition, vol. 3, no. 5, 2004, pp. 268–272., https://doi.org/10.3923/pjn.2004.268.272.

Abraham, Klaus et al. “Toxicology and risk assessment of coumarin: focus on human data.” Molecular nutrition & food research vol. 54,2 (2010): 228-39. doi:10.1002/mnfr.200900281

Collins L, Costello RA. Glucagon-like Peptide-1 Receptor Agonists. [Updated 2023 Jan 13]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK551568/

Produkty pro vás

HORMONÁLNÍ ROVNOVÁHA
-60%
Speciální cena 874 Kč Běžná cena 2 193 Kč
Zobrazit produkt

Mohlo by vás zajímat