Šokující pravda o příznacích PMS

Ve dnech předcházejících menstruaci se objevuje řada fyzických a emocionálních příznaků, které mohou vážně narušit každodenní rutinu a vztahy. 

Od nadýmání a citlivosti prsou až po bolesti hlavy, podrážděnost a výkyvy nálad. Klíčem k úspěchu je rozpoznat příznaky a jednat dříve, než se příjemné pocity PMS stanou nepřekonatelnými.

PMS - bolesti

Předmenstruační příznaky postihují až tři ze čtyř žen v reprodukčním věku.** Přestože je většina příznaků mírná, mohou se po třicítce a čtyřítce s blížící se menopauzou zhoršovat.

Výzkumy** prováděné v Evropě opakovaně prokázaly, že PMS je velmi rozšířený: 40 % žen pociťuje příznaky PMS, které ovlvňují jejich každodenní život a pohodu. Tyto příznaky obvykle trvají různě dlouhou dobu, ale mohou se stupňovat a dokonce vás donutit vzít si volno ze školy nebo práce.

Jiná studie** z Itálie uvádí, že 75 % žen pociťuje příznaky PMS, přičemž 20 % z nich uvádí závažné příznaky, které ovlivňují kvalitu jejich života.

Fyzická a emocionální zátěž způsobená PMS 

PMS je směs fyzických a emocionálních příznaků, které se objevují týden nebo dva před menstruací a obvykle brzy po jejím začátku mizí. Předpokládá se, že tyto příznaky jsou způsobeny změnami hladin hormonů, zejména estrogenu a progesteronu.

Příznaky PMS a jejich závažnost se mohou značně lišit. Zatímco někteří mohou pociťovat pouze mírné potíže, u jiných se mohou projevovat výrazněji a znepokojivěji. Rozsah a intenzita příznaků se může lišit měsíc od měsíce i v průběhu života.

Z fyzického hlediska se mohou objevit příznaky jako nadýmání, citlivost prsou, kožní problémy, bolesti hlavy, zácpa nebo průjem, a dokonce i nižší tolerance vůči světlu a hluku. Můžete pociťovat únavu, poruchy spánku nebo celkový nedostatek energie.

Emocionální příznaky se mohou také lišit. Běžnými emočními projevy PMS jsou výkyvy nálad, pocity úzkosti nebo smutku. Můžete se snadněji rozrušit nebo se hůře soustředit, můžete se dokonce cítit uzavřená do sebe nebo být více citlivá na stres a emoční podněty.

3 způsoby, jak PMS ovládá váš život

Pokud se snažíme příznaky PMS ignorovat nebo přehlížet, mohou pro nás být následky velmi vyčerpávající – fyzické, emocionální i psychické.

1. Fyzická bolest

Silné křeče v břiše, bolesti hlavy a extrémní únava způsobené silným PMS mohou velmi ztížit vykonávání každodenních činností. Jednoduché úkony, jako je chození do práce, cvičení nebo domácí práce, se stávají obtížnými překážkami. Přetrvávající nepříjemné pocity a bolesti mohou narušit spánkový režim a vést k nedostatku spánku, což jen zhoršuje fyzickou a emocionální zátěž. 

Tyto příznaky zhoršují schopnost soustředit se a dosahovat dobrých výsledků v práci nebo ve škole. Bolest a vyčerpání mohou vést k nižší produktivitě, nedodržování termínů nebo dokonce absenci. To může mít vliv na rozvoj kariéry, studijní výsledky a celkovou spokojenost s prací nebo vzděláváním.

2. Emocionální horská dráha

Výkyvy nálad a podrážděnost mohou narušit vztahy s rodinou, přáteli a kolegy. Například náhlý výbuch vzteku kvůli maličkosti může vyvolat konflikty a nedorozumění s vaším protějškem a způsobit rozrušení a zmatek. To může vést k pocitu osamělosti a ovlivnit kvalitu sociálních kontaktů, což ztěžuje udržování zdravých vztahů.

3. Poruchy duševní rovnováhy

PMS může mít negativní dopad na vaše duševní zdraví a zhoršit stávající stavy. Postupem času se může zhoršit vaše celková duševní pohoda, což ovlivní vaši schopnost nacházet radost ze života a zapojovat se do aktivit, které vám přinášely uspokojení. Může být obtížné udržovat sociální kontakty, což může způsobovat problémy v intimních vztazích.

Neřešený PMS může také ovlivnit, jak o sebe pečujete a jak dokážete upřednostňovat svou pohodu. Intenzita fyzických a emočních příznaků může vést k vyčerpání a neschopnosti účastnit se aktivit, které přinášejí štěstí nebo poskytují relaxaci.

Jak přirozeně zmírnit příznaky PMS

Pro zmírnění PMS existují některá přírodní řešení, která mohou přinést úlevu a podpořit rovnováhu organismu v tomto bouřlivém období. Díky těmto jednoduchým úpravám životního stylu může být život mnohem vyrovnanější a příjemnější.

Pravidelná fyzická aktivita dokáže pro zmírnění příznaků PMS zázraky. Cvičení uvolňuje endorfiny, které zlepšují náladu a pomáhají snižovat stres. Ať už se jedná o aerobní cvičení, posilování nebo třeba rychlou procházku!

Rutina, která přinese uvolnění před spaním a 7-9 hodin kvalitního spánku mohou pomoci zmírnit únavu a výkyvy nálad spojené s PMS. Také pomohou snížit stres, který je další věcí, jež zhoršuje dny před menstruací. Důležité je zklidnit mysl a najít vhodnou techniku pro odbourání stresu, například meditaci nebo dechová cvičení.

Nejúčinnější živiny proti příznakům PMS

Bylo zjištěno, že některé živiny mají na PMS příznivé účinky a mohou pomoci zmírnit potíže a podpořit pocit pohody v tomto období.

Například svalové křeče souvisejí s nižší hladinou hořčíku v těle. Konzumace této živiny, která uvolňuje svaly, může pomoci zmírnit křeče a přinést pohodlí.

Potraviny s vysokým obsahem vápníku, jako je listová zelenina, a potraviny s vitamínem B6, jako jsou banány nebo cizrna, mohou být obzvláště užitečné při regulaci hormonální nerovnováhy a snižování výkyvů nálad, nadýmání a únavy.

Emoce jako na houpačce, které se mohou při PMS objevit, je důležité zmírnit pomocí relaxačních technik a uklidňujících bylinek, jako je meduňka. Meduňka se tradičně používá ke zmírnění stresu, protože snižuje pocit úzkosti a podporuje relaxaci. Je také skvělým doplňkem při poruchách spánku.

Kromě toho existuje také silné koření, které už možná mnozí mají ve svých kuchyňských skříňkách a které přináší emocionální úlevu během menstruačního cyklu. A je podloženo vědeckými poznatky!

Šafrán, starodávný všelék na různé ženské potíže včetně příznaků PMS, prokázal slibné účinky při zmírňování výkyvů nálad. Nedávné studie** zkoumaly jeho účinky na ženy trpící silnými výkyvy nálad a přinesly povzbudivé výsledky.

V jedné klinické studii** ženy zaznamenaly 15% snížení výkyvů nálad již po 1* měsíci užívání. 

V samostatné studii** se u 76 % žen po 2* menstruačních cyklech snížila intenzita nepříjemných pocitů při menstruaci o neuvěřitelných 50* % a 60 % žen zaznamenalo snížení pocitu skleslosti o 50* %.

PMS Redux graf

Tato zjištění zdůrazňují potenciál šafránu jako přírodního prostředku ke zvládání výkyvů nálad a snížení závažnosti příznaků PMS. Dlouhá historie tradičního užívání šafránu a pozitivní výsledky těchto studií dávají naději těm, kteří potřebují úlevu během náročných týdnů menstruačního cyklu.

Nina si týden před menstruací jen těžko užívala života!

„Několik dní, někdy i týden před menstrucí jsem měla pocit, že nade mnou visí temný mrak. Měla jsem pořád špatnou náladu, hádala jsem se s manželem kvůli každé maličkosti, která mi vadila nebo mě rozčilovala.

Spoustu dní jsem byla smutná ze samotného života, jen těžko jsem se soustředila na práci a na schůzkách jsem se uzavírala do sebe. Moje produktivita klesla natolik, že si můj šéf všiml, že něco není v pořádku. Bylo mi tak trapně!

Bylo to, jako bych byla vězněm ve své vlastní hlavě a nebyla jsem schopná jasně myslet. Všechny ty neklidné noci mi vůbec nepomáhaly. Každých pár hodin jsem se budila s příšernými bolestmi hlavy, a to i za těch lepších nocí. Většinou jsem se převalovala, dokud toho manžel neměl dost a nepřesunul se spát na pohovku.

Když se konečně dostavila menstruace, přinesla nové výzvy. Čekaly mě nesnesitelné křeče, po kterých jsem se cítila slabá a nemohla jsem ani vstát z postele. Zdálo se, že mé tělo je odhodláno zabránit mi žít život, jaký jsem chtěla.

Tak zoufale jsem hledala řešení!“

Nina: „Doporučení, které mi změnilo život!“ 

„Po nesčetném hledání na Googlu jsem začala zkoumat doplňky stravy a objevila jsem řadu složek, které by mi mohly pomoci. Při hledání správného přípravku mě znepokojilo, že ani jeden produkt neobsahoval všechny složky, které jsem potřebovala pro všechny mé příznaky. Opravdu jsem nechtěla každý den užívat tolik různých pilulek!

Bylo pro mě důležité najít produkt s hořčíkem, meduňkou a šafránem, protože tyto živiny prokazatelně pomáhají při příznacích, které jsem prožívala. Proto jsem byla opravdu vděčná, když mi kamarádka řekla o PMS Redux.

Jakmile jsem se podívala na složení, zjistila jsem, že obsahuje věci, které jsem chtěla, a ještě mnoho dalších, o kterých jsem předtím ani nevěděla. A stačilo užívat jen jednu kapsli denně!

Byla to jednoduchá změna a už ve druhém cyklu jsem začala pociťovat pozitivní změny. Byla jsem klidnější, šťastnější a konečně jsem mohla celou noc spát. A když mi začala menstruace, křeče už nebyly tak hrozné jako dřív!

Konečně jsem se zbavila příznaků PMS, které tak dlouho omezovaly můj život. Postupem času jsem se opět začala stýkat s přáteli, měla jsem dostatek energie, abych zvládla všechny své pracovní povinnosti během týdne, a co je nejdůležitější, můj manžel už nemusel snášet hádky kvůli tomu, že spí na pohovce!

Temné mraky nade mnou se rozplynuly a já jako bych dostala druhou šanci na život. To vše díky PMS Redux!“

PMS Redux – přípravek se správnými živinami pro ženy

Nyní je čas převzít kontrolu nad příznaky PMS a usnadnit si život jako nikdy předtím. Představujeme PMS Redux, univerzální přípravek pro ženy určený ke zmírnění nepříjemných pocitů a podpoře pohody před a během tohoto období měsíce.

Díky jedinečnému složení obsahujícímu 12 základních živin, o nichž je známo, že zmírňují příznaky PMS, nabízí PMS Redux pohodlný a účinný způsob, jak zvládat výkyvy nálad, únavu a poruchy spánku.

Neuvěřitelná synergie složek podporuje zdravou hormonální rovnováhu a poskytuje emocionální a duševní podporu ve dnech před menstruací. Složení je dále obohaceno o Safr'InsideTM, patentovanou formu extraktu ze šafránu, která je prokazatelně 10x účinnější ve srovnání s jinými produkty obsahujícími šafrán!

Pro pohodlné a bezstarostné dny během celého cyklu!

Záruka kvality

Po omezenou dobu pro vás máme speciální nabídku na PMS Redux, kterou si nesmíte nechat ujít!

Chápeme, že vyzkoušet nový produkt může být skličující, a proto nabízím 30denní záruku vrácení peněz. Využijte této příležitosti, ušetřete a zároveň investujte do své pohody!

*Účinky používání výrobku se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách.

**Zdroje

Hosseinzadeh H, Nassiri-Asl M. Avicenna's (Ibn Sina) the Canon of Medicine and saffron (Crocus sativus): a review. Phytother Res. 2013 Apr;27(4):475-83. doi: 10.1002/ptr.4784. Epub 2012 Jul 20. PMID: 22815242 

Pirdadeh Beiranvand, et al., The effect of Crocus sativus (saffron) on the severity of premenstrual syndrome, Eur. J. Integr. Med. (2015), http://dx.doi.org/10.1016/j.eujim.2015.06.003 

Agha-Hosseini, M., Kashani, L., Aleyaseen, A., Ghoreishi, A., Rahmanpour, H., Zarrinara, A. R., & Akhondzadeh, S. (2008). Crocus sativus L. (saffron) in the treatment of premenstrual syndrome: A double-blind, randomised and placebo-controlled trial. BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, 115(4), 515–519. https://doi.org/10.1111/j.1471-0528.2007.01652.x 

Chumpalova, Petranka, et al. "Prevalence and Clinical Picture of Premenstrual Syndrome in Females from Bulgaria." Annals of General Psychiatry, vol. 19, 2020, https://doi.org/10.1186/s12991-019-0255-1. Accessed 14 Jul. 2023. 

Parazzini F, Di Martino M, Pellegrino P. Magnesium in the gynecological practice: a literature review. Magnes Res. 2017 Feb 1;30(1):1-7. English. doi: 10.1684/mrh.2017.0419. PMID: 28392498.