Kolagen - co to je a proč ho potřebujeme

Co to je kolagen? V poslední době se o něm již hodně napsalo, ale mnoho z jeho pozitivních vlastností a výhod pro naše tělo je stále přehlíženo.

Stručně jsme shrnuli všechny nejdůležitější vlastnosti, díky nimž se kolagen vyplatí zahrnout do každodenní rutiny.

image

Co je kolagen?

Kolagen je nejběžnějším proteinem v lidském těle - až 35 % všech proteinů tvoří kolagen. Produkují ho specializované buňky zvané fibroblasty, ale jeho produkce s věkem začíná klesat. Produkci kolagenu ovlivňuje také špatná strava a stres, kterému se lze vyhnout zdravým životním stylem a dietou stimulující produkci kolagenu.

Kolagen je důležitý pro naše zdraví

Kolagen je nedílnou součástí našeho těla. Nachází se v kůži, vlasech, nehtech a také v kostech a kloubech. Jednou z jeho nejdůležitějších funkcí je udržovat kosti a pojivové tkáně v těle zdravé a v dobrém stavu, protože jim poskytuje pevnou strukturu a pružnost.

Vitamin C je také nezbytný pro produkci kolagenu, takže je důležité zahrnout jej do stravy dostatečně - z potravy nebo z doplňků stravy.

Kolagen a krása

Produkce kolagenu začíná s věkem klesat - to se nejčastěji projevuje snížením pevnosti a pružnosti pokožky a výskytem vrásek.

Suplementace kolagenem je skvělý způsob, jak i nadále podporovat tvorbu kolagenu a udržovat tak krásný a mladistvý vzhled. Denní konzumace kvalitního kolagenu vám také pomůže mít zdravé, dlouhé a svěží vlasy a za krátkou dobu budou vaše nehty pevnější, silnější a zdravější.

Kolagen a sport

Kolagen se nachází ve všech našich pojivových tkáních, šlachách, vazech a kostech a jeho účelem je poskytnout těmto částem těla silnou strukturu a pružnost. Je proto nezbytný pro plynulý a svižný pohyb.

A nejen to, kolagen také pomáhá zvýšit naši sílu! Všechny šlachy, vazy, kosti a pojivové tkáně bohaté na kolagen jsou to, co umožňuje, aby se naše těla stala silnější. Pokud tedy od těla potřebujete větší úsilí, musíte se nejprve postarat o sílu jeho konstrukce a kolagen vám s tím pomůže.

Pomůže vám také regenerovat po cvičení, protože přidání kolagenu do vaší stravy tento proces urychlí.

Proč je dobré zařadit do své stravy doplněk stravy?

Bohužel, naše těla nedokážou sama produkovat dostatek kolagenu, doporučujeme, abyste si ho sami zavedli do svého jídelníčku. UNDO Kolagenový nápoj se zcela přírodními přísadami vám pomůže vypadat a cítit se co nejlépe.

Obsahuje hydrolyzovaný kolagen ve formě peptidů. Kromě kvality pokožky, vlasů a nehtů bylo prokázáno, že peptidy zlepšují zdraví kloubů. Kromě toho také obsahuje kyselinu hyaluronovou, která pokožku hydratuje a vitamin C, který podporuje tvorbu kolagenové sítě a zabraňuje jejímu rozkladu.

Pravidelná konzumace UNDO kolagenového nápoje podporuje přirozenou produkci kolagenu. Pokožka se stává pevnější a pružnější, je hydratovaná a zároveň se výrazně sníží viditelnost vrásek a výrazných linií.

Mohlo by vás zajímat