Sensilab používá pro své webové stránky soubory cookie, které neukládají osobní údaje. Některé soubory cookie již mohou být nainstalovány. Pokračováním v používání našich webových stránek souhlasíte s jejich používáním.
Více informací o ochraně osobních údajů a cookiesJe to všechno o kyselině máselné a zdraví tlustého střeva
Kyselina máselná je kyselina, která se přirozeně vyskytuje ve střevech při trávení vlákniny.
V poslední době vědci projevují rostoucí zájem o pozitivní účinky, které má kyselina máselná na gastrointestinální systém.
Jaké jsou výhody kyseliny máselné?
Často jste slyšeli, že je zdravé konzumovat vlákninu. Jedním z důvodů, proč, je to, že tímto způsobem stimuluje produkci kyseliny máselné v tlustém střevě.
Syndrom dráždivého tračníku
Nedávný výzkum naznačuje, že suplementace kyselinou máselnou může být potenciální léčbou syndromu dráždivého tračníku a Chronovy choroby.
Ve studii 66 dospělých s diagnózou SDT bylo polovině podáváno 300 mg butyrátu sodného denně a druhé polovině placebo. Ti, kteří užívali kyselinu máselnou, zaznamenali významné snížení bolesti břicha již po 4 týdnech.
V jiné studii provedené na 13 pacientech s Chronovou chorobou, byly podávány 4 gramy kyseliny máselné denně po dobu 8 týdnů. U 9 z pacientů se příznaky zlepšily.
Rakovina tlustého střeva
Nejstudovanějším přínosem kyseliny máselné je její schopnost zabránit rozvoji rakoviny tlustého střeva. V jedné ze studií vědci zjistili, že kyselina máselná blokuje růst rakovinných buněk v tlustém střevě.
Diabetes typu II
Lidé s diabetem typu II mají často příliš málo kyseliny máselné. Proto je suplementace nezbytná pro zdraví zažívacího traktu.
Butifar – unikátní produkt na Českém trhu založený na butyrátu sodném – 300 mg v inovativní, patentované formě, která pomáhá regenerovat buňky v gastrointestinálním traktu.
Butifar je řešením pro všechny, kteří trpí poruchami trávení.
Produkty pro vás
Mohlo by vás zajímat