Je to všechno o kyselině máselné a zdraví tlustého střeva

Kyselina máselná je kyselina, která se přirozeně vyskytuje ve střevech při trávení vlákniny.

V poslední době vědci projevují rostoucí zájem o pozitivní účinky, které má kyselina máselná na gastrointestinální systém.

image

Jaké jsou výhody kyseliny máselné?

Často jste slyšeli, že je zdravé konzumovat vlákninu. Jedním z důvodů, proč, je to, že tímto způsobem stimuluje produkci kyseliny máselné v tlustém střevě.

Syndrom dráždivého tračníku

Nedávný výzkum naznačuje, že suplementace kyselinou máselnou může být potenciální léčbou syndromu dráždivého tračníku a Chronovy choroby.

Ve studii 66 dospělých s diagnózou SDT bylo polovině podáváno 300 mg butyrátu sodného denně a druhé polovině placebo. Ti, kteří užívali kyselinu máselnou, zaznamenali významné snížení bolesti břicha již po 4 týdnech.

V jiné studii provedené na 13 pacientech s Chronovou chorobou, byly podávány 4 gramy kyseliny máselné denně po dobu 8 týdnů. U 9 z pacientů se příznaky zlepšily.

Rakovina tlustého střeva

Nejstudovanějším přínosem kyseliny máselné je její schopnost zabránit rozvoji rakoviny tlustého střeva. V jedné ze studií vědci zjistili, že kyselina máselná blokuje růst rakovinných buněk v tlustém střevě.

Diabetes typu II

Lidé s diabetem typu II mají často příliš málo kyseliny máselné. Proto je suplementace nezbytná pro zdraví zažívacího traktu.

Butifar – unikátní produkt na Českém trhu založený na butyrátu sodném – 300 mg v inovativní, patentované formě, která pomáhá regenerovat buňky v gastrointestinálním traktu.

Butifar je řešením pro všechny, kteří trpí poruchami trávení.

Produkty pro vás

TRÁVENÍ
-67%
Speciální cena 488 Kč Běžná cena 1 463 Kč
Zobrazit produkt