Pět způsobů, jak se navždy zbavit nadýmání

Nadýmání je tvrdohlavým problémem, který může negativně ovlivnit každodenní život, od nepříjemné frustrace ze špatně padnoucích kalhot až po rozpaky z nadýmání na veřejnosti. A k tomu všemu ještě ta bolest, které jej provází. 

Čtěte dál a dozvíte se, co tento nepříjemný pocit způsobuje a jak se s ním vypořádat dříve, než se z něj stane zdravotní riziko. 

Unveiling the truth behind bloating

Odhalme pravdu o nadýmání

Nadýmání je pocit plnosti, napětí a otoku v oblasti břicha. Někdo se s ním setká jen občas, mnozí jím ale trpí každý den.

To však přesahuje rámec fyzického nepohodlí. Může vést k pocitu, že vám něco nedovoluje plně si užívat života. Nafouklé břicho může ovlivnit i to, jak atraktivní se cítíme, protože většina oblečení vám přestane sedět. Strach z větrů při posezení s přáteli nebo na rande může být ubíjející. 

Navíc, snaha potlačit nepříjemné pocity a skrýt břicho může vést i k tomu, že se začnete vyhýbat chození ven. Existuje ale způsob, jak to zastavit! 

Stejně jako u jiných zdravotních problémů, je dobré znát příčinu nadýmání. Co přesně stojí za nafouklým břichem a proč je tak těžké se ho zbavit? Ve skutečnosti je ve hře několik viníků.

Potravinová intolerance 

Potravinová intolerance se u různých lidí liší a někdy může být těžké zjistit, kterým konkrétním potravinám se vyhnout. Tělo nědokáže některé potraviny správně strávit, takže jejich nestrávené časti zůstávají ve střevech. To má za následek kvašení a tvorbu plynů, které způsobují nadýmání. Mezi nejčastější potravinové intolerance patří laktóza a lepek. 

Hormonální výkyvy 

U žen je hormonální nadýmání poměrně časté. Během menstruačního cyklu a perimenopauzy kolísá hladina hormonů, zejména estrogenu a progesteronu. To způsobuje zadržování vody a zácpu, což vede k otokům břicha. Dochází také ke zpomalení trávení, jehož výsledkem je větší hromadění plynů a nadýmání. 

Stres 

Když jste ve stresu, vaše trávení je pod velkým tlakem. Křehká rovnováha je narušena, což způsobuje průjem nebo pomalejší trávení a zácpu. Ta způsobuje nadměrnou tvorbu plynů a následné nadýmání.

Nerovnováha střevních bakterií 

Střevo je dynamické společenství mikroorganismů nazývané střevní mikrobiom. V tomto společenství jsou jak dobré, tak špatné bakterie, které musí být v rovnováze, aby trávení probíhalo tak, jak má. 

S moderní stravou plnou zpracovaných potravin, působením toxinů a užíváním některých léků, je to právě nerovnováha ve střevech, která je nejčastější příčinou nadýmání. Zatímco působení toxinů a léků ničí dobré bakterie, zpracované potraviny napomáhají růstu špatných bakterií. 

Špatné bakterie uvolňují jako vedlejší produkt více nadměrného množství plynu, což způsobuje nafouklé břicho, kterého je těžké se zbavit!

Kromě toho může tato nerovnováha vést k vážným zažívacím problémům, jako je syndrom dráždivého tračníku (IBS) a zánětlivé onemocnění střev. Proto je důležité ji co nejdříve řešit.

Processed foods

Nadýmání není jen fyzické!

Ovlivňuje naše tělo, mysl a emoce, a proto můžeme dospět k pocitu, že každý den bojujeme s neviditelným nepřítelem.

Neustálé kručení v břiše a plynatost mohou způsobit velmi trapné situace. Nejsou však tak hrozné ve srovnání s nepohodlím nebo dokonce bolestí, které s nafouklým břichem přichází. Pocit, jako bychom měli v břiše balon, který se ne a ne vypustit může proměnit v noční můru i tak jednoduché úkony, jako je chůze nebo sezení. 

Kdysi pohodlné oblečení je najednou o dvě čísla menší a v pase nic nesedí. Jak frustrující! Na nafouklé břicho není jednoduché dívat se ani v zrcadle a pokud se s tímto problém potýkáte každý den, vaše sebevědomí rychle klesá.

Nemusíte ale hned rušit večírky a vyhýbat se večeřím s přáteli. Existuje způsob, jak se nafouklého břicha zbavit a získat své sebevědomí zpět.

Bloating is not just physical!

5 způsobů, jak obnovit střevní rovnováhu a zbavit se nadýmání

Nejčastější příčinou nadýmání je něco, co většina lidí ignoruje. Nerovnováha bakterií ve střevním mikrobiomu. 

Tato nerovnováha neboli dysbióza může být způsobena různými faktory, které narušují přirozenou harmonii mikrobiomu. Dobrou zprávou však je, že existují způsoby, jak obnovit rovnováhu střev a dosáhnout plochého břicha a pocitu lehkosti. 

1. Rozumné stravování

To zahrnuje zavedení pravidelného stavovacího režimu, konzumaci menších porcí a dobré žvýkání jídla. Důsledná konzumace jídla pomáhá regulovat denní rytmus střev a podporuje růst prospěšných bakterií. 

Při menších porcích střeva mnohem snadněji tráví, ale není na škodu každé jídlo dobře rozkousat a zabránit tak, aby nestrávené kousky potravy nemohly ve střevech kvasit a způsobovat ještě větší plynatost.

Mindful eating

2. Žádné studené nápoje 

Při nerovnováze střevního mikrobiomu je nejlepší vyhnout se konzumaci studených nápojů. Ty mohou zažívací potíže ještě zhoršit, protože velmi zatěžují střeva.

Studené nápoje dále narušují už tak křehké střevní prostředí a mohou ovlivnit růst a přežívání dobrých střevních bakterií. 

No cold drinks

3. Pravidelný pohyb 

Pravidelná fyzická aktivita může mít pozitivní vliv na zdraví střev, protože mikrobiom aktivních lidí bývá rozmanitější než mikrobiom lidí se sedavým způsobem života. 

Cvičení navíc dokáže zázračně zmírnit stres, který je dalším viníkem střevní nerovnováhy.

Regular exercise

4. Strava s vysokým obsahem vlákniny

Výživa hraje zásadní roli při řešení střevní nerovnováhy a podpoře zdravého střevního mikrobiomu. Cílem je jíst pestrou stravu s nezpracovanými potravinami s vysokým obsahem vlákniny, jako je ovoce a zelenina. Zatímco tělo nedokáže vlákninu strávit, prospěšné bakterie ano. Ve skutečnosti existuje speciální typ vlákniny nazývaný prebiotika, který bakterie štěpí pro svou vlastní potravu. 

Konzumací stravy s vyšším obsahem vlákniny je mnohem snažší podpořit růst prospěšných střevních bakterií a zlepší trávení. 

High-fibre diet

5. Užívání probiotických doplňků stravy 

K obnovení narušeného mikrobiomu však pouze výše uvedená řešení nestačí. A právě tady dostávají slovo probiotické doplňky stravy.

Probiotické doplňky stravy přinášejí živé prospěšné bakterie, které znovu osídlují střeva a obnovují bakteriální rovnováhu. Cílem je v podstatě převážit počet špatný bakterií a probiotika to dělají efektivně!

Díky své schopnosti přímo řešit příčinu nerovnováhy střevního mikrobiomu obnovují harmonii ve střevním traktu. Po obnovení rovnováhy dochází ke zlepšení trávení a k menší tvorbě plynů, což vede k pohodlnému a plochému břichu. 

Probiotic supplements

Ale nemusíte věřit jen nám. Přečtěte si, jak se Anna zbavila nadýmání a znovu získala kontrolu nad svým životem. 

Anna se styděla opustit svůj byt

Vzpomínám si, jak jsem se ve svých 20 letech o své zdraví moc nestarala. Ale pak jsem se z ničeho nic začala po večerech cítit nafouklá. Cítila jsem nepohodlí v oblasti břicha, ale nebylo to nic drastického.

Nakonec se z toho stal každodenní boj. Musela jsem nosit kalhoty s gumou, protože jsem nemohla zapnout džíny. Vůbec jsem si nepřipdala přitažlivá, navíc jsem byla pořád hrozně unavená.

Vzpománím si, jak mi to poprvé pořádně zkomplikovalo život. Měla jsem jít na večeři s přáteli. Oblékla jsem si své oblíbené šaty, které mi kdysi dokonale obepínaly postavu. Ale teď jsem viděla jen mohutné, nafouklé břicho, které vyčnívalo ven.

Cítila jsem se tak trapně, že jsem se převlékla do legín a oversized trička, frustrovaná tím, že se necítím tak sebejistě jako obvykle. Po večeři se mi břicho stále více nafukovalo a já měla velké bolesti – večer nestál za nic! 

Brzy jsem se kvůli tomu jak vypadám cítila opravdu trapně, takže jsem raději návštěvu přátel zrušila, než abych se celý večer cítila nepohodlně a nadýmala se. 

Anna: „Po tomhle bylo nadýmání za několik týdnů pryč.“ 

Protože se zdálo, že nadýmání nic nevyvolává, usoudila jsem, že je něco špatně ve střevech. Poté, co jsem si o tom něco přečetla, upravila jsem si jídelníček, každý den jsem pila kefír, jedla kysané zelí a koupila si 3 různé probiotické doplňky, ale nic nepomáhalo. 

Cítila jsem se frustrovaná a tak jsem se se svými problémy nakonec svěřila kamarádce. Šokovalo mě, že ji trápí úplně stejné problémy! 

Podělila se o vlastní zkušenost s nadýmáním a dokonce mi navrhla řešení! Synbiotic Premium. Když o něm začala mluvit, říkala jsem si, dobře, další probiotikum, které mi nepomůže...

Pak mi ale vysvětlila, jak složité je najít produkt se správným druhem probiotik a že bakterie jen zřídkakdy přežijí cestu v trávicím traktu. Není divu, že jsem neviděla žádný rozdíl!

Zajímalo mě, jak se Synbiotic Premium liší od jiných podobných produktů. Kamarádka mi vysvětlila, že je plný dobře prozkoumaných kmenů, které jsou zcela stabilní. Když mluvila o ochranné technologii, která za ním stojí, byla tak nadšená, že jsem tento produkt prostě musela vyzkoušet, i když jsem tomu moc nerozuměla. 

Po několika týdnech užívání jsem byla ohromena! Už jsem necítila to hrozné nepohodlí a plynatost byla pryč. Dokonce i když jsem se na konci týdne podívala do zrcadla, neměla jsem žádné problémy a všechny šaty mi padly. Škoda jen, že jsem toto řešení neobjevila už dřív! 

Synbiotic Premium – vysoce kvalitní probiotika ve stabilním složení

Je čas vypořádat se s nadýmáním. Synbiotic Premium se zaměřuje na nerovnováhu střevních bakterií a je dokonalým řešením, jak se zbavit nafouklého břicha a nepříjemných pocitů, které s ním souvisejí. 

Synbiotic Premium se od svých konkurentů liší především mírou přežití bakterií. Většina probiotik nepřežije cestu do střeva, ale díky speciální ochranné vrstvě v přípravku Synbiotic Premium je zaručena 90% míra přežití živých bakterií. 

Díky tomu se malí pomocníci dostanou k práci tam, kde je to nejdůležitější – do střev. Díky široké škále probiotických kmenů pomáhá zvyšovat počet dobrých střevních bakterií a navrací střevům harmonii.

To znamená lepší trávení a méně bakterií, které produkují zbytečné plyny, což vede k menšímu nadýmání a lepší kvalitě života.

Pro obnovení rovnováhy mikrobiomu a ploché břicho!

**Synbiotic PremiumBěžná probiotika1
Střevní bakteriální kultury
Extra ochrana s 90% mírou přežití X
9 různých bakteriálních kmenů?
Odolnost vůči žaludeční šťávě a trávicím enzymůmX
Stabilita při pokojové teplotě
Zaručená životaschopnost nejméně do data expiraceX
Vhodné pro vegany
30denní záruka vrácení penězX

Legenda: ✔= ano, x = ne, ? = neznámý nebo se liší mezi produkty, 1 Doplňky s nechráněnými bakteriálními kulturami 

Zaručená spokojenost při každém použití!

Po omezenou dobu pro vás máme speciální nabídku Synbiotic Premium, kterou si nemůžete nechat ujít!
Chápeme, že vyzkoušení nového produktu může být odrazující, a proto nabízíme 30denní záruku vrácení peněz. Využijte této příležitosti ušetřit a investovat do své pohody!

Produkty pro vás

TRÁVENÍ
-69%
Speciální cena 149 Kč Běžná cena 488 Kč
Zobrazit produkt