Zásadní objev v oblasti kontroly hladiny cukru v krvi: klíč se může skrývat ve vaší kuchyni

Miliony Němců žijí nevědomky na pokraji zdravotní krize, kdy vysoká hladina cukru v krvi tiše přerůstá v cukrovku – může se řešení skrývat v našich kuchyních?

Blood glucose

Jen v Německu žije přibližně 8,5 milionu lidí s cukrovkou a odhaduje se, že další 2 miliony lidí se s tímto onemocněním potýkají nevědomky!**

A ještě jedna alarmující prognóza: očekává se, že počet lidí s cukrovkou 2. typu v příštích 20 letech prudce vzroste. Vědci odhadují, že do roku 2040 jí bude postiženo až 12 milionů lidí!**

Mnoho lidí bohužel neví, že se potýkají s nerovnováhou cukru v krvi, dokud je nepotkají plnohodnotné zdravotní potíže, jako je poškození nervů nebo problémy se zrakem. Příznaky často zůstávají nepovšimnuty, ale mohou zahrnovat zvýšenou žízeň, časté močení, únavu a rozmazané vidění.

Pokud se tato vysoká hladina cukru v krvi nekontroluje, může se rychle zvýšit a přerůst v cukrovku – často do pěti let. V té době je již tento stav nezvratný a může vést k dalším zdravotním komplikacím, včetně srdečních onemocnění, mrtvice, onemocnění ledvin a ztráty zraku. 

Nerovnováha hladiny cukru v krvi navíc často vede k nedostatečné kontrole chuti k jídlu, což vede k přibírání na váze a dalšímu zhoršenému stavu. Tento začarovaný kruh chuti k jídlu, přibírání a vysoké hladiny cukru v krvi znamená významný problém, protože může urychlit rozvoj cukrovky a dalších zdravotních problémů. 

Nejlepším způsobem, jak kontrolovat nerovnováhu glukózy v krvi, je přijmout preventivní opatření. A to nejlepší řešení se může skrývat mezi kořením ve vaší kuchyni!

Your fridge

Studie odhalují skutečnou příčinu přibírání na váze

Pokud máte problémy s váhou, může být příčina velmi dobře spojena s hladinou cukru v krvi. Souvislost mezi těmito dvěma faktory není jen neoficiální, ale je podložena rozsáhlým vědeckým výzkumem. Více než 20 studií mezi nimi zjistilo souvislost.** Některé z nich například ukázaly, že jedinci s nestabilní hladinou cukru v krvi mají tendenci pociťovat větší hlad a chutě, což může vést k přejídání a přibírání na váze. Jiné výzkumy ukázaly, že výkyvy a poklesy hladiny cukru v krvi mohou ovlivnit hladinu energie, což ztěžuje udržení aktivity a spalování kalorií.

Lidé, kteří se potýkají s nerovnováhou cukru v krvi a problémy s váhou, mají často i vážnější zdravotní problémy, jako jsou srdeční problémy, dýchací potíže, problémy s klouby atd. Jaká je však přesná souvislost mezi hladinou cukru v krvi a vaší hmotností?

Vše začíná inzulínem, hormonem produkovaným slinivkou břišní. Jeho úkolem je regulovat hladinu glukózy v krvi tím, že jí pomáhá vstoupit do našich buněk, kde je využita k výrobě energie. Někdy však naše buňky nereagují na inzulín tak dobře, jak by měly, což je stav známý jako inzulínová rezistence. V takovém případě slinivka kompenzuje tuto situaci tím, že produkuje více inzulínu, aby zvládla zvyšující se hladinu glukózy.

Nyní přichází na řadu souvislost s hmotností. Inzulín není jen regulátorem glukózy, ale také podporuje ukládání tuků. Pokud tedy vaše tělo produkuje nadměrné množství inzulínu, může to vést k nárustu váhy. A nadváha, zejména v oblasti břicha, může inzulínovou rezistenci ještě zhoršit! 

Navíc při konzumaci některých druhů potravin, které způsobují rychlé zvýšení hladiny glukózy v krvi, jako jsou sacharidy a cukry, tělo reaguje nadměrnou produkcí inzulínu. Jakmile k tomu dojde, hladina cukru v krvi může velmi rychle klesnout a tělo dostane chybnou zprávu – máte hlad a nutně potřebujete něco sladkého. 

To nás může dostat do začarovaného kruhu přejidání se, zvýšené hladiny inzulínu a zvýšených chutí, což může zhoršit nerovnováhu glukózy v krvi a přispět k přibírání na váze. Získání kontroly nad chutí k jídlu je zásadním krokem k tomu, aby se nám tento kruh podařilo prolomit. 

Aromatické koření, které v kuchyni každý a které by mohlo nahradit injekce na hubnutí

Už v šestém století znali Řekové tajné koření, které se překvapivě nachází na poličce téměř každé kuchyně a má nesčetné množsví zdravotních přínosů.

Tímto zázračným kořením je skořice! Studie zjistily, že skořice je plná vlákniny, která je skvělý pro trávení a může dokonce trochu povzbudit váš metabolismus.

Jednou z jeho nejzajímavějších vlastností je vliv na hladinu cukru v krvi a citlivost na inzulín. Bylo zjištěno, že skořice snižuje hladinu cukru v krvi a zlepšuje účinnost inzulínu, hormonu zodpovědného za regulaci hladiny cukru v krvi. Protože vyrovnaná hladina cukru v krvi pomáhá omezit chutě, znamená to, že nutkání sáhnout po nezdravých svačinkách je daleko menší během dne i večer. A vzhledem k tomu, že inzulín hraje roli při ukládání tuků, vyrovnaná hladina cukru v krvi vám také pomůže dosáhnout ploššího břicha a lepší postavy.

Studie prokázala, že toto účinné koření dokáže snížit hladinu glukózy v krvi nalačno až o 25 %** u osob se sníženou kontrolou hladiny glukózy v krvi. Zajímavé je, že studie zjistila, že přínosy této pozoruhodné složky byly výraznější při delším užívání, což naznačuje, že její pravidelné zařazování do jídelníčku by mohlo přinést významané výhody.

Navíc bylo prokázáno, že toto koření z naší poličky v kuchyni zpomaluje rozklad sacharidů v trávicím traktu. To znamená, že po jídle se do krevního oběhu dostává méně cukru a typický nárůst hladiny cukru v krvi po jídle se může snížit. To znamená stabilní hladinu cukru v krvi, což se projeví mimo jiné tím, že budete mít menší chutě na jídlo a snáze zhubnete!

Hladina cukru v krvi graf

Ne všechy druhy skořice však mají stejné úžasné zdravotní účinky. Druh, který máme obvykle doma, je skořice Cassia (Cinnamomum cassia). Ta má sice některé zdraví prospěšné účinky, ale obsahuje také sloučeninu zvanou kumarin, která může být ve větším množství škodlivá pro játra.

Naproti tomu cejlonská skořice (Cinnamomum verum) je mnohem lepší. Má nižší obsah kumarinu a je ještě účinnější, pokud jde o zdraví prospěšné látky, jako je podpora kontroly hladiny cukru v krvi, ochrana zdraví srdce a snižování zánětů.

Co kdyby tedy existovalo řešení, které by obsahovalo správný druh skořice a bylo nejen jednodušší na užívání, ale také vy mělo větší sílu a obsahovalo další složky, které by pomohly vyrovnat hladinu cukru v krvi a regulovat hmotnost?

Cinnamon

Představujeme revoluční doplněk stravy na bázi skořice vyvinutý přední značkou v oblasti zdraví

Při hledání způsobu, jak vytvořit účinný produkt na hubnutí, který se zaměřuje na příčinu zevnitř, vstoupilo na trh nové výkonné řešení. Tento revoluční doplněk stravy dokáže vyrovnat hladinu cukru v krvi, snížit chuť na jídlo a pomoci při hubnutí.

GlucoLux s cejlonskou skořicí to vše zvládne bez jakýchkoliv rizik a vedlejších účinků!

Toto řešení pro vyrovnání hladiny cukru v krvi a podporu zdravé hmotnosti je podloženo dlouhletým vědeckým výzkumem a kombinuje sílu cejlonské skořice s dalšími 8 doplňkovými složkami.

Sensilab, společnost, která stojí za tímto průlomovým doplňkem stravy, který ovládl Německo, má více než 15 let zkušeností s vývojem doplňků stravy pro udržení přirozeného zdraví a více než 3 000 000 zákazníků v celé Evropě.

Objevte pozoruhodné výhody GlucoLuxu

Zákazníci uvádějí:

  • snížení chuti na jídlo, zejména cukr,
  • zdravou hladinu cukru v krvi,
  • zlepšení citlivost na inzulín a
  • snadnější hubnutí.

Co říkají zákazníci

„Kapsle jsem užívala pravidelně několik měsíců a rychle jsem si všimla, že mám menší potřebu svačit, což mi usnadnilo dodržování zdravějších stravovacích návyků. S radostí jsem zjistila, že se mi podařilo zhubnout celkem 8* kg! Ráda je doporučím všem ostatním, kteří se potýkají s podobnými problémy!“ - Sophia

„Po několika měsících užívání je pro mě mnohem snazší dodržovat zdravé stravovací návyky a také jsem zhubnul! S radostí doporučuji.“ - Alexander

„Tento produkt byl absolutní záchranou! Nejenže mi vyrovnal hladinu cukru v krvi, ale také výrazně omezil mé chutě. Dokonce jsem začala hubnout! Jsem za tento výrobek tak vděčná!“ - Laura

„Nezdravé svačiny byly mým prostředkem k odbourání stresu. To vedlo ke kolotoči hladiny cukru a přibývání na váze. Naštěstí mi tento výrobek pomohl vyrovnat hladinu cukru v krvi a už nemám neustále chuť na sladké. Po několika měsících užívání jsem dokonce zhubla téměř 10* kg. Nemohu být šťastnější!“ - Emma

„Kvůli práci a dvěma dětem je můj rozvrh nepředvídatelný, a to mě často vedlo k nezdravému jídlu. Tento výrobek pro mě změnil pravidla hry. Pomáhá mi stabilizovat hladinu cukru v krvi a omezuje mé chutě. Podařilo se mi poměrně dost zhubnout a cítím se mnohem zdravěji. Pro všechny, kteří bojují s náročným rozvrhem a neustálým bojem s chutěmi, je tento výrobek řešením!“ - David

Proč byste měli zvolit GlucoLux

*Jiné produkty na vyrovnávání hladiny glukózyGlucoLux
ÚčinkyVyvážení hladiny inzulínu a kontrola chuti k jídluVyvážení hladiny inzulínu a kontrola chuti k jídlu
DávkováníTýdenní nebo denní injekce1 kapsle denně
Vedlejší účinkyAno – včetně infekcí v místě vpichu, povadlé kůže, nevolnosti, průjmu, zvracení, zácpy, bolesti žaludku, zánětu v těle a problémů s ledvinami a štítnou žlázouBez nežádoucích vedlejších účinků
DostupnostNejsou běžně dostupné a jsou drahé, náklady na měsíční dodávku přesahují pětimístnou částkuVysoce dostupné a cenově výhodné řešení
Délka užíváníUrčeno pro celoživotní užívání – jakmile jej uživatel přestane užívat, veškerá váha se vrátí zpětRychle dosahuje dlouhodobých výsledků; minimální doporučená doba používání jsou 3 měsíce

Produkt je hodnocen 4,6 hvězdičkami a často je kvůli vysoké poptávce vyprodán!

V Sensilabu jsme si natolik jisti silou GlucoLuxu, který pomáhá podporovat zdravou hladinu cukru v krvi a regulovat hmotnost, že nabízíme 30denní záruku vrácení peněz!

Pokud byste z jakéhokoli důvodu chtěli výrobek vrátit, můžete se jednoduše obrátit na náš přátelský tým zákaznického servisu.

Sensilab vám chce usnadnit využívání výhod tohoto pozoruhodného produktu ješět více. Právě probíhá speciální nabídka, takže je ideální čas GlucoLux vyzkoušet.

Kliknutím na tlačítko níže si můžete ověřit dostupnost produktu GlucoLux a zjistit, zda je ještě skladem. Nečekejte však příliš dlouho! Vzhledem k oblíbenosti produktu GlucoLux by zásoby nemusely dlouho vydržet.

Pamatujte, že udržování zdravé hladiny cukru v krvi a kontrola hmotnosti nemusí být obtížné. GlucoLux, za kterým stojí závazek Sensilabu ke kvalitě a spokojenosti zákazníků, vám pomůže získat zpět kontrolu nad svým zdravím. Tak nečekejte! Využijte aktuální speciální nabídku a vydejte se na cestu za lepším zdravím ještě dnes.

Ověřte si dostupnost zde!

*Upozornění: účinky produktu se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách. Naše výrobky nejsou určeny k prevenci, léčbě nebo vyléčení jakéhokoli onemocnění nebo závažné nemoci. Udržování vyvážené stravy a zdravého životního stylu je důležité. 

Zdroje:

Safdar, Mahpara, et al. “Effect of Various Doses of Cinnamon on Blood Glucose in Diabetic Individuals.” Pakistan Journal of Nutrition, vol. 3, no. 5, 2004, pp. 268–272., https://doi.org/10.3923/pjn.2004.268.272.

Abraham, Klaus et al. “Toxicology and risk assessment of coumarin: focus on human data.” Molecular nutrition & food research vol. 54,2 (2010): 228-39. doi:10.1002/mnfr.200900281

Collins L, Costello RA. Glucagon-like Peptide-1 Receptor Agonists. [Updated 2023 Jan 13]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK551568/

Schienkiewitz, Anja et al. “Overweight and obesity among adults in Germany - Results from GEDA 2019/2020-EHIS.” Journal of Health Monitoring vol. 7,3 21-28. 14 Sep. 2022, doi:10.25646/10293

Koptyug, E. (2022, December 14). Views on weight loss by gender Germany 2021. Statista. https://www.statista.com/statistics/1087880/weight-loss-views-by-gender-germany/

Chiu, Ching-Ju et al. “Relationship of glucose regulation to changes in weight: a systematic review and guide to future research.” Diabetes/metabolism research and reviews vol. 26,5 (2010): 323-35. doi:10.1002/dmrr.1095

How many people have diabetes? (n.d.). https://www.diabinfo.de/en/preventing-diabetes/fact-check/how-many-people-have-diabetes.html