Přírodní prostředky proti nočnímu pocení

Noční pocení je u žen častým příznakem, který často začíná už několik let před menopauzou. Frekvence těchto stavů může kolísat, někdy se shoduje s menstruačním cyklem nebo se objevuje sporadicky. I když jste v minulosti problémy spánkem neměli, noční pocení jej může začít výrazně narušovat. Ačkoli primárně souvisí se sníženou hladinou estrogenu, svou roli mohou hrát také stresové hormony.

Night sweats

Zvolte správné pyžamo

Přestože je důležité pochopit příčiny nočního pocení, významnou roli při zvládání těchto příznaků mohou hrát i praktická opatření, jako je výběr vhodného pyžama. Výběr správného materiálu a střihu může zvýšit vaše pohodlí a zmírnit intenzitu a četnost nočního pocení. Volba prodyšných tkanin odvádějících vlhkost může změnit vaše noci a zajistit chladnější a pohodlnější prostředí pro spánek.

Bylinné prostředky pro lepší spánek

Kromě výběru správného pyžama je dobré zařadit do vaší večerní rutiny bylinné prostředky.

Herbal remedies

Bylinné prostředky nabízí nenávykový a šetrný přístup pro zlepšení spánku. V posledních letech se těší velké oblibě meduňka, levandule a lipový květ, které mají uvolňující a uklidňující účinky, a jsou tak vynikající volbou pro užívání před spaním. Můžete si je vychutnat jako uklidňující čaj nebo ve formě kapslí, podle toho, co vám vyhovuje. 

Navíc jsou kompatibilní s běžnými léky a jsou bezpečné pro dlouhodobé užívání, takže je lze bez problémů začlenit do vaší večerní rutiny pro klidný spánek.

Vyvážení hormonů pomocí doplňků stravy

Zatímco bylinné přípravky nabízejí přirozený způsob relaxace a zlepšení spánku, řešení hormonální nerovnováhy pomocí doplňků stravy může poskytnout cílenější přístup ke zmírnění příznaků menopauzy.

Hormonální změny během perimenopauzy a menopauzy mohou vést k vazomotorickým příznakům, jako jsou návaly horka a noční pocení, a také k psychickým příznakům, jako jsou výkyvy nálad a kognitivní problémy.

M-Pause je inovativní, zcela přírodní doplněk stravy bez hormonů, který prokázal pozoruhodné výsledky při dvojnásobném snížení nočního pocení a čtyřnásobném snížení návalů horka a nabízí ženám nový pocit klidu a pohodlí.

Vliv stresu na noční pocení

Kromě vyrovnání hormonů je také důležité vzít v úvahu dopad stresu na vaše tělo, protože může zhoršovat příznaky, jako je noční pocení. Zvýšená hladina stresových hormonů během dne vám může bránit uvolnit se v noci a je těžké tyto hormony snížit. To opět může vést ke zvýšení nočního pocení.

Upravte svůj životní styl

Zvládání stresu je jen jedním z aspektů. Drobné úpravy každodenního životního stylu mohou také významně přispět ke snížení nočního pocení. Dbejte na to, abyste nejedli příliš blízko před spaním a abyste byli dostatečně hydratovaní. Zásadní jsou také pravidelné přestávky od delšího sezení, práce nebo fyzické aktivity. Zvažte zavedení uklidňující večerní rutiny, nebo vyzkoušejte relaxační techniky, jako je jóga.

Změňte svůj jídelníček

Vedle těchto změn životního stylu můžete své snahy o zvládnutí nočního pocení doplnit změnou jídelníčku tak, aby obsahoval chladivé a hydratační látky.

Přínosné může být pití bylinných čajů během dne. Výbornou a snadno dostupnou volbou jsou chladivé bylinky, jako je máta, fenykl, heřmánek a kopřiva. Tyto čaje si můžete vychutnat horké nebo ledové pro osvěžení. 

Pokud bylinné čaje pro vás nejsou tím pravým, jednoduše si vodu obohaťte o plátky okurky, jahody nebo citrusů, které jí dodají osvěžující chuť. 

Kdy se poradit s odborníkem na bylinky

I když tyto strategie mohou být účinné, nezapomeňte, že zkušenosti s nočním pocením jsou u každého člověka jedinečné. Pokud volně prodejné prostředky plně neřeší vaše potřeby, konzultace s odborníkem může přinést individuální řešení. Ten posoudí vaši situaci, předepíše vám bylinné směsi na míru a bude sledovat zdravotní faktory, které mohou ovlivňovat vaše příznaky.

Produkty pro vás

HUBNUTÍ / HORMONÁLNÍ ROVNOVÁHA
-46%
Speciální cena 758 Kč Běžná cena 1 414 Kč
Zobrazit produkt

Mohlo by vás zajímat