Lorella Flego: „Moje zkušenosti po 6 měsících užívání kolagenu“

Bílkoviny, které podporují naše tělo. Tento účinek potvrzuje několik vědeckých studií, které ukazují, že příjem kolagenních peptidů zlepšuje hydrataci a pružnost pokožky a pomáhá redukovat vrásky v obličeji. A aby toho nebylo málo, kolagen také pomáhá v boji proti celulitidě a snižuje pomerančovou kůži na stehnech. V dnešní době ho užívají téměř všechny ženy, zejména po 35. roce života, protože víme, jak se tehdy usazuje a jaké jsou následky: více vrásek, menší pružnost, slabé vlasy a lámavé nehty. Postupem času se kolagen, který lze užívat jako doplněk stravy, hodně změnil; přiznejme si, že zpočátku chutnal opravdu špatně a byl těžko stravitelný, ale dnes se situace hodně změnila.

image

Mezi potraviny, které stimulují tvorbu kolagenu, patří dýňová semínka: při každodenní konzumaci obsahují 20 % doporučené denní hodnoty. Důležitý je také zinek, minerál, který indukuje syntézu kolagenu, zelená listová zelenina a jahody, které jsou bohaté na vitamín C, kyselina ellagová (antioxidant, který omezuje rozpad kolagenu) a česnek a síra, které stimulují tvorbu kolagenu. Zatímco u mužů dochází po dosažení určitého věku často k vypadávání vlasů, existuje i mnoho žen, u nichž dochází k řídnutí vlasů. V těchto případech je vhodné pravidelně užívat kolagen, který má pozitivní vliv na růst vlasů a také posiluje nehty.

Úbytek kolagenu můžete urychlit:

  • genetickými faktory
  • nezdravou stravou
  • kouřením
  • stresem
  • smogem

Ačkoli si ho tělo vytváří přirozeně, je vždy dobré dodat mu dávku kolagenu užíváním doplňků stravy. Těch je na trhu opravdu hodně a mnohdy se objevuje spousta komentářů nebo recenzí, které příliš nepomáhají. Na první pohled může každá věc vypadat zajímavě, ale otázkou je, zda opravdu funguje. Osobně se domnívám, že krásný, mladistvý vzhled je kombinací různých faktorů: trocha posilovny, některé doplňky stravy, pokroky v kosmetickém průmyslu a vnitřní pohoda, to vše prospívá.

image

Moje zkušenost

Kolagen užívám už půl roku a každý měsíc jsem ohromena výsledky. Ze začátku to byl jen „pocit“: když se podíváte do zrcadla a říkáte si, že možná máte trochu méně vrásek kolem očí a že je pleť zářivější, ale není to stoprocentní, možná jste se jen lépe vyspala. V průběhu měsíců se tento pocit zvyšuje a postupně přicházejí další zlepšení: vlasy, nehty, svalový tonus, dokonce i síla. A vrásky na krku, které u žen jako první prozradí váš skutečný věk, a jak víte, jsou opravdu nepříjemné. Celkově se pleť cítí hydratovaná, a proto je jemnější, zářivější, zdravější. Nehty jsou méně lámavé a vlasy méně roztřepené a vypadají lesklejší, dokonce silnější.

Kolagen jako rituál

Avenobo Collagen Luxury Complex, který najdete u Sensilabu a který sama užívám, dokonce chutná po ostružinách, což znamená, že se snadno pije a rychle vstřebává. Je bez umělých aromat, barviv a dalších zbytečných přísad. Jako u všeho je důležitá vytrvalost: pokud chceme opravdové, dobré výsledky, musíme vědět, že si musíme také zavést rutinu. Je to jako s cvičením: abychom si všimli pevnějších svalů, je nutné mít na cvičení alespoň půl hodiny. No a s kolagenem to jde rychleji, protože ho prostě vypijete, nejlépe ráno, když už jste posnídali, a stane se z toho rituál, který nahradí vypití sklenice obyčejné vody. Líbí se mi také, že se rychle rozpouští, nedělá hrudky a nezůstává ležet v žaludku.“

image

Produkty pro vás

POKOŽKA
-50%
Speciální cena 489 Kč Běžná cena 975 Kč As low as 455 Kč
Zobrazit produkt