Prázdný košík?
Pravděpodobně proto, že jste ještě neviděli naše nejnovější nabídky
Sensilab používá pro své webové stránky soubory cookie, které neukládají osobní údaje. Některé soubory cookie již mohou být nainstalovány. Pokračováním v používání našich webových stránek souhlasíte s jejich používáním.
Kontaktujte nás online nebo zavolejte na 225 850 048
100% záruka spokojenosti
Doprava zdarma nad 1 000 Kč
Světová zdravotnická organizace (WHO) říká, že cukr představuje asi 20 % naší denní stravy, ačkoli lékaři doporučují množství odpovídající pouze 5 % stravy. Kvůli této vysoké spotřebě cukru každým rokem přibývá nových případů lidí diagnostikovaných s cukrovkou.
Nedávná studie publikovaná v časopise Cancer Research od vědců z Texaské univerzity ukazuje, že vysoká spotřeba cukru může zvýšit riziko rakoviny prsu. Výzkumníci provedli několik studií na laboratorních myších, které dostaly fruktózu a sacharózu v různých množstvích. Po pouhých šesti měsících výzkumu bylo zjištěno, že u myší, které měly ve stravě nejvyšší množství cukru, se vyvinuly rakovinové nádory, které se rozšířily do plic.
Vědci dospěli k závěru, že cukr plní úlohu těla při napájení zánětlivých cest a spouštění zhoubných nádorů. "Naše studie ukázaly, že především fruktóza ze stolního cukru a kukuřičného sirupu, který je v naší stravě hojně zastoupen, je zodpovědný za plicní metastázu a vývoj rakovinných nádorů prsu," uzavřel studie autor Lorenzo Cohen, profesor z Texaské univerzity.
Skupina francouzských vědců pak dospěla k závěru, že cukr může způsobovat větší závislost než kokain. Provedli experiment na myších. Myším byl poprvé podáván kokain, k němuž si rozvinuly závislost. Poté jim byl nasazen i cukr. Následně, když byl kokain i cukr vysazeny, závislost na sladkém převažovala nad drogovou závislostí v podobě kokainu.
Pokud si stále myslíte, že život bez sladké chuti nemá snadnou a zdravou alternativu. Zde jsou některé příklady: javorový sirup, výtažek z rozinek, agávový sirup a med.
Diabetyn se doporučuje těm, kteří: