Nedostatek Vitaminu D

Protože všechny evropské země vyzývají lidi, aby zůstali doma, aby omezili šíření koronavirové nemoci, která nás nežádoucím způsobem trápí drtivou většinu roku, není žádným překvapením, že mnozí z nás hledají způsoby, jak posílit náš imunitní systém.

image

S výjimkou práce a vyřizování nezbytných pochůzek je většina z nás omezena na své domovy kvůli sociálním distančním opatřením a je jen přirozené, že vyvstanou obavy, jak udržet nešťastnou kombinaci: nedostatek slunečního světla + nedostatek pohybu + nedostatek správné výživy.

Pociťujete to každou zimu?

Stává se vám někdy, že si stále stěžujete, jak jste unavení a trápí vás neustálé nachlazení, a to zejména v zimních měsících? Co takhle pocit deprese a úzkosti úplně bezdůvodně? A bolesti kostí, kloubů a svalů raději ani rozebírat nebudeme.

To vše může znamenat, že nemáte dostatek vitaminu D.

Co je vitamin D a proč ho potřebujeme?

Takzvaný vitamin slunce se vyrábí, když je naše pokožka vystavena slunečnímu záření. Vyskytuje se také v některých potravinách, jako jsou tučné ryby a vaječné žloutky.

Vitamin D3 hraje v našem těle mnoho zásadních rolí:

  • Přispívá k normální funkci imunitního systému
  • Pomáhá udržovat normální funkci svalů
  • Podporuje normální kosti a zuby
  • Přispívá k normální absorpci a využití vápníku a fosforu
  • Podporuje normální dělení buněk

I když je vitamin D pro naše tělo životně důležitý, obrovská část populace trpí jeho nedostatkem.

Nedostatek vitaminu D je velmi rozšířený

Nedostatečný příjem vitaminu D je extrémně rozšířený; předpokládá se, že tomuto problému je vystavena asi 1 miliarda lidí na celém světě. * V Evropě má tento problém přibližně 40–75% populace.

Každý potřebuje vitamin D!

Krátké temné dny v Evropě mezi říjnem a dubnem znamenají, že nejsme dostatečně vystaveni slunečnímu záření, takže vitamin D nelze produkovat v dostatečném množství a musíme ho získat jinde.

Bohužel je dost obtížné dosáhnout dostatečné úrovně pouze z ryb a vaječných žloutků; zůstáváme většinou uvnitř a pokud máme několik kilogramů navíc je také důležitý rizikový faktor! Tukové buňky v těle fungují jako zásobníky vitaminu D, takže je tělu méně dostupný.

Protože příznaky jsou obtížně rozpoznatelné, zejména v zimních měsících, je důležité, abyste jednali hned.

Pokud by existoval jeden vitamin, který by se měl užívat tuto zimu, vyzvali bychom všechny, aby začali užívat vitamin D.

I vy můžete těžit z doplňků D3 a získat sluneční vitamin, který je zásadní pro váš imunitní systém, zdravé kosti a normální funkci svalů.

Náš Essentialsvitamin D3 se může pochlubit vysoce účinnou formulí s 2000 I.U. (50 μg) vitaminu D3 v snadno polykatelných tobolkách a bez umělých barviv.

Zdroje: 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4143492/

Produkty pro vás