Novoroční předsevzetí: CHCI ZHUBNOUT!

Vánoční svátky jsou za námi... každý rok si dopřáváme dobrého jídla, pití a pohody, i když vždy víme, že přibereme několik kilo navíc.... 

image

V nedávné studii o novoročních předsevzetí, uvedlo 473 respondentů  z celkového počtu 1102, svá předsevzetí o zdravější a štíhlejší stravě. Na otázku, jaké diety jsou ochotni podstoupit, odpověděli následovně:

27,7% - dieta s nízkým obsahem uhlohydrátů
26,9% - strava založená na kalorickém deficitu
16,9% - keto dieta
15,9% - strava založená na snížené spotřebě tuku
12,6% - ostatní
Tvůrci studie požádali dietology o odpověď, která mezi výše uvedenými dietami pomůže respondentům zhubnout nejrychleji a nejzdravěji. Jejich odpověď byla: „Záleží na...”

Co říkají odborníci?

Nízkosacharidová dieta

Sacharidy mají špatnou pověst, protože jsou ve složení mnoha nezdravých potravin a nemají nutriční hodnotu. Snížení množství uhlohydrátů může být prospěšné, říkají odborníci, ale je třeba zaměřit se na zdravé uhlohydráty z ovoce, zeleniny a celých zrn, které jsou nezbytné pro zdraví a hubnutí. Je vhodné vyřadit z jídelníčku sladkosti, sladké nápoje a pečivo z bílé mouky.

Kalorický deficit

V procesu hubnutí hraje důležitou roli snížení přijatých kalorií, avšak důležitá je také jejich kvalita. Ne všechny kalorie jsou stejné, například konzumace čokoládového dortu je jedna věc a jíst jídlo založené na kvalitních bílkovinách je věc druhá, oba mohou mít stejný počet kalorií avšak přínosy pro tělo jsou odlišné. Odborníci také doporučují nepočítat kalorie jako posedlí.

Keto dieta

Keto dieta je populární již několik let a zahrnuje převahu bílkovin, tuků a velmi málo uhlohydrátů. Přestože tato dieta může přinést některé z požadovaných výsledků, odborníci tuto stravu v dlouhodobém horizontu nedoporučují.

Nízkotučná dieta

Co by měl mít na paměti každý milovník této diety je, že ne všechny tuky jsou škodlivé. Poskytují energii, přispívají ke konstrukci buněčných membrán a vstřebávání určitých živin. Odborníci doporučují nízkou spotřebu nasycených tuků a jejich nahrazení nenasycenými tuky (semena, ořechy, olivový olej, avokádo ...)


Dietologové doporučují, aby ti, kteří chtějí zhubnout v roce 2020 nešli do žádných extrémů, nehladověli nebo nevynechávali základní živiny. Zdravý úbytek na váze je způsoben moudrým výběrem potravin, hydratací a fyzickouaktivitou.

Klinické studie ukázaly, že úspěšného hubnutí nelze dosáhnout, pokud je lymfatický systém zanesen a není plně funkční – tělo zadržujevodu a toxiny v organismu.

Jak si to můžete usnadnit?

AquaSlim EXTREM, silný a efektivní. Zajišťuje rychlé a viditelné výsledky!

Produkty pro vás