Konzumujeme „prázdnou” zeleninu?

Věděli jste, že mrkev, kterou jste dnes snědli, má o 99% méně vitamínu A než mrkev, kterou vaše babička snědla v roce 1948? A nejde jen o mrkev! 

image

Roku 2004 Texaská Univerzita (University of Texas) zveřejnila studii, konverzaci o vyčerpané půdě, ale bohužel po dlouhou dobu mnoho lidí věřilo, že vyčerpaná půda je jen mýtus a falešná zpráva té doby.

V roce 2015 však kalifornská univerzita, profesor environmentální vědy, politiky a managementu, tuto situaci potvrdil:

„Od té doby, co lidé vyvinuli zemědělství, transformovali jsme planetu a vyhodli půdní cyklus živin z rovnováhy. Protože se změny dějí pomalu, trvá dvěma až třem generacím pocítit následky, lidé si neuvědomují, že dochází ke geologické transformaci.”

Studie provedená v Austrálii, která sledovala vyčerpání půdy a snížení obsahu živin v našich plodinách v letech 1948 až 1991, zjistila znepokojující skutečnosti:

Za více než 40 let ztratila mrkev asi 99% vitamínu A, který ještě měla v roce 1948.


Ostatní zelenina také ztratila alarmující množství cenných minerálů:

  • 76% mědi
  • 46% vápníku
  • 27% železa
  • 24% hořčíku
  • 16% draslíku

Zelenina v těchto dnech ztrácí tolik své nutriční hodnoty, že ani milovníci velkého množství zeleniny si nemohou být jistí, že ze své stravy dostávají vše, co potřebují.
Svět ve kterém naše babičky žily neměl moc co nabídnout, kromě cenné přírody. Nyní, po desetiletích rozvoje zemědělství a vyčerpání půdy, je prevence tou nejchytřejší volbou.
Pokud jste nikdy nepřemýšleli o užívání multivitaminů, možná dnes dáte této myšlence šanci.
Výběr multivitaminů namísto doplňování konkrétních mikroživin je nejjednodušší a v případě prevence (což znamená, že nemáte žádné specifické nutriční nedostatky) je nejlepší.

Core One multivitaminový nápoj, který má co nabídnout

Core One je mnohem víc než jen běžný multivitaminový nápoj. Přidali jsme do něj prémiovou směs živých probiotik, ale důvod, proč ho lidé tak moc milují, je, že Core One obsahuje také 50 mg přírodního kofeinu a 100 mg L-theaninu.
Bylo prokázáno, že kombinace kofeinu a L-theaninu je pro zlepšení bdělosti, výkonnosti, paměti a rychlosti a zároveň snižuje náchylnost k rozptylování. (1) Toto je dokonalá ranní káva nebo moderní světový nakopávač.

Mohlo by vás zajímat