Nebezpečí spánkové deprivace

Boj s nedostatečným spánkem je skutečný! Každý třetí dospělý trpí spánkovou deprivací! V této zvláštní době, ve které žijeme, většina z nás zapomněla, že nedostatek spánku může často vést k vážným následkům pro naše tělo a mysl.

image

Pojďme se podívat na to, jaký vliv mají problémy se spánkem na naše zdraví a postavu.

Krátkodobé následky

Stává se to každému. Celou noc se přehazujete a přetáčíte a velmi se snažíte usnout. Bez úspěchu. Projdou hodiny a dříve než se nadějete, zazvoní budík a vaše unavené a nevrlé já vstoupí do nového dne. Prostě skvělé!

Ale být ospalý po slabém spánku je ta nejmenší starost. Nedostatečný spánek znamená, že vaše tělo nedoplňuje energii a neobnovuje se.

To může mít vliv i na úsudek, schopnost učit se a zapamatovat si informace, dochází ke zhoršení soustředění, které může způsobit nehody a zranění.

Dlouhodobé následky

Nedostatek spánku má i další, závažnější důsledky.

Většina z nás potřebuje k normálnímu fungování přibližně 8 hodin kvalitního spánku. Občasná noc s podprůměrným spánkem vašemu zdraví neuškodí, ale přiznejme si, nestává se to jen jednou za měsíc.

Mezi závažné následky nedostatku spánku patří náchylnost na srdeční choroby, vysoký krevní tlak a cukrovku. Může mít za následek i depresi.

I souvislost mezi nespavostí a obezitou byla podrobně prozkoumána a výzkumy ukázaly, že nedostatek spánku může nejen stimulovat chuť k jídlu, ale i to, že máte chuť na jídlo s vysokým obsahem tuků a sacharidů. Prostě skvělé!

Zlepšete své spánkové návyky, abyste zůstali fit a zdraví

Nikdo neřekl, že je to snadné, ale dát si do pořádku spánkový režim se opravdu vyplatí, protože to může zlepšit kvalitu vašeho života, vztahy, jakož i snížit pravděpodobnost zranění a fyzické a psychické choroby.

Tipy, jak si uklidit spánek:

  • Omezte denní spaní
  • Jděte spát a vstávejte každý den přibližně ve stejnou dobu, a to i během víkendů a svátků
  • Nepoužívejte telefon a nesledujte televizi bezprostředně před spaním
  • Poslední hodiny před spaním věnujte relaxačním činnostem, jako je čtení knihy, mírné cvičení, meditace, koupel nebo si jednoduše užívejte společnost svých blízkých
  • Vyhněte se alkoholu a těžkým jídlům v pozdních večerních hodinách
  • Užívejte přírodní výživové doplňky k doplnění ztraceného spánku, například Glandline SleepLux.

Glandline SleepLux

Je to přírodní prostředek pro podporu spánku bez hormonů, který pomáhá navodit a udržet zdravý spánek a díky obsahu živin a bylinných extraktů dokáže zmírnit nespavost a jiné problémy se spánkem.

Glandline SleepLux je vhodný doplněk stravy pro lidi, kteří pracují na směny, trpí problémy se spánkem souvisejícími s věkem a pro ty, kteří mají problémy se spánkem způsobené stresem.

Máme přehled i v číslech: SleepLux snižuje nespavost o 42 %*, snižuje rozrušení o 35 %*, snižuje napětí o 18 %* a zlepšuje kvalitu spánku až o 33 %*.

Sáhněte po něm a dopřejte si každodenní spánek, který si zasloužíte!

*Účinky produktu se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webové stránce.

Produkty pro vás