Chcete využít všechny výhody, které nabízí kurkuma?

Kurkuma je dnes stejně populární jako před 3 000 lety. Nyní však víme, že existuje účinný způsob, jak ji správně užívat s využitím jejích pozitivních účinků.

image

S největší pravděpodobností jste již slyšeli o kurkumě a všech výhodách, které může mít tento ajurvédský zlatý kořen na lidské tělo a mysl.

V ajurvédě se používá k vyvážení našeho organismu, podporuje metabolismus a stimuluje odstraňování toxinů.

V posledních letech se mnoho výzkumů zaměřilo na studium účinků tohoto magického koření, pro lepší pochopení kouzla kurkumy.

EFSA - Evropský úřad pro bezpečnost potravin, agentura Evropské unie poskytující nezávislé vědecké poradenství o potravinách - a další studie prokazují, že kurkuma:

  • podporuje funkci nervového systému
  • pomáhá udržovat zdraví jater, zabraňuje hromadění tuku a usnadňuje jeho odstranění
  • pomáhá udržovat zdraví plic a horních cest dýchacích
  • zvyšuje produkci a kvalitu krve, srdečních funkcí a krevního oběhu
  • podporuje imunitní systém a zvyšuje odolnost vůči alergiím
  • má významné antioxidační vlastnosti
  • pomáhá udržovat zdraví pokožky
  • podporuje trávení
  • protizánětlivý účinek a zmírňuje bolest způsobenou zánětem
  • zmírňuje bolest svalů a kloubů a přispívá k jejich zdraví

Rozdíl mezi kurkumou a kurkuminem

  • Kurkuma je rostlina – zlatý kořen, ze kterého vyrábíme žluté koření, které obvykle používáme v indické kuchyni.
  • Kurkumin je aktivní součástí rostliny. Je to jako chlorofyl v rostlinách. To dělá kurkumu takovou silnou a účinnou.

Kurkumin představuje pouze 3 % rostliny. Zbytek je kořen s nutričním profilem mrkve: obsahuje většinou přírodní vlákna a cukry s malým obsahem tuku a bílkovin.

Kolik kurkuminu byste měli užívat?

Je známo, že v Indii lidé konzumují více kurkumy než kterýkoli jiný národ. Jejich strava v průměru obsahuje asi 2-3 g (jednu čajovou lžičku) kurkumy denně, tj pouze asi 0,06-0,11 g kurkuminu.

Četné studie zjistily, že pro dosažení nejlepších výsledků bychom měli užívat denně nejméně 1 g kurkuminu. (Pro různé účinky je třeba 1-6 g kurkuminu / denně.)

A dokonce i tato skutečnost je zavádějící, protože většina studií ověřila účinek kurkuminu jeho vstříknutím přímo do krevního oběhu. Trávení by zvýšilo potřebu mnohem většího množství.

Upřímně řečeno, nemůžete jíst dostatek kurkumy, abyste získali všechny výhody (pokud nemůžete jíst 100 čajových lžiček kurkumy denně). Ale dostatek kurkuminu lze konzumovat jiným způsobem.

Zatímco toto koření obsahuje pouze asi 3 % kurkuminu, extrakty používané v potravinových doplňcích obsahují až 95 %.

Zatímco čajová lžička kurkumy vám dá 0,03 g kurkuminu, výživový doplněk obsahující 1 g kurkuminového extraktu vám dá asi 0,95 g kurkuminu.

Když se tyto informace šířily, doplňky stravy kurkuminového extraktu začaly zvyšovat biologickou dostupnost kurkuminu přidáním extraktu z černého pepře.

Avšak nová generace doplňků kurkumy tento problém zcela vyřešila. Micelární technologie, nazývaná micelle, zajišťuje do těla dodání maximálního množství látek. V případě kurkuminu tato technologie zajišťuje podstatné zvýšení biologické dostupnosti.

Díky micelární formě kurkuminu je 185x biologicky dostupnější!

Pokud skutečně chcete dosáhnout nejlepší možné výsledky, je vhodné ji konzumovat 3 měsíce.

Avenobo Kurkuma - 185x více biologicky dostupná

Avenobo Kurkuma se svým revolučním složením nabízí 185-krát lepší biologickou dostupnost kurkuminu jako jiné běžné kurkuminové kapsle, a proto má v porovnání s kurkuminovým kořením mimořádně dobrou absorpci.

Produkty pro vás